avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... libertate la 18 ani?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

libertate la 18 ani?

buna seara! imi cer scuze ca va rapesc din timpul dumneavoastra pretios dar am vazut ca ati ajutat o multime de oameni si m-am gandit ca poate aveti bunavointa de a ma ajuta si pe mine.ma numesc alina si fac 17 ani in iulie anul acesta; sa va povestesc necazul meu, anul trecut in septembrie mi-a murit mama de cancer si am ramas doar cu tata, o persoana care bea foarte mult(este implicata frecvent in scandaluri prin baruri), foarte nervoasa, severa si ilogica.De atunci ma terorizeaza in continu cu scandalurile lui, tipa la mine ,sare la bataie ,nu ma lasa sa dorm ,nu ma lasa sa imi fac temele si cu greu reusesc sa ies din casa in afara scolii,el dorind ca tot timpul meu liber sa gospodaresc si sa fiu sclava lui.Am fost si la protectia copilului unde niste doamne cu nasul pe sus m-au tratat aproape cu indiferenta si automat ca au crezut minciunile indrugate de tatal meu(el mintind cu nerusinare).Singura care reusea cu greu sai domoleasca agresivitatea era mama, si ea avand mereu de suferit de pe urma lui.Eu am un prieten de 2 ani de zile si ne iubim foarte mult si as vrea sa ma mut cu el,dar stiu ca nu se poate pana la 18 ani.De aceea am apelat la dumneavoastra ,intrebarea mea fiind: LA VARSTA DE 18 ANI POT PLECA LEGAL DE ACASA,ARE EL TATA VREO POSIBILITATE SA MA RETINA CU FORTA??? va multumesc anticipat si va rog din tot sufletul sa imi dati un raspuns caci sunt disperata!!!
Mai mult , poti solicita de la tatal tau intretinerea , prin plata pensiei de intretinere , pana la 26 de ani , daca prestezi o munca remunerata , si faci dovada ca esti "in nevoie ".

Competenta , in acest sens ,e instanta in a carei raza teritoriala domicileaza fie reclamantul , fie paratul.

va multumesc pt raspuns doamna Stoica Ioana ,dar dac nu va suparati,tot nu am inteles...dac ma mut la matusa exista posibilitatea sa ma ia cu forta (ca daca ar reusi automat s-ar purta cu mine mult mai rau).As dori un raspuns va rog frumos.o seara buna
Va puteti muta linistita la matusa , intrucat , dvs sunteti intr-o situatia care justifica o urgenta , anume relele tratamente aplicate minorului.

Sa va constranga nu poate , intrucat , si pana acum , v-a provocat destula suferinta.

Cititi atent sfaturile colegilor.
Ultima modificare: Joi, 23 Aprilie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
alin@ a scris:

va multumesc pt raspuns doamna Stoica Ioana ,dar dac nu va suparati,tot nu am inteles...dac ma mut la matusa exista posibilitatea sa ma ia cu forta (ca daca ar reusi automat s-ar purta cu mine mult mai rau).As dori un raspuns va rog frumos.o seara buna

Daca nu vreti nu va poate lua cu forta.
Politia nu se implica in favoarea ei.
Aveti capacitate restransa de exercitiu si... (insotita de matusa dv) il puteti chema pe tata in judecata pe motiv ca nu va permite o viata armonioasa, desi e obligatia lui de parinte... Daca il puteti chema in instanta pt a va plati pensie de intretinere il puteti chema si pt a inceraca sa il determinati sa va lase la matusa dv. Aveti acest drept... Totul este sa aveti dovezi si martori... Poate a mai auzit cineva ca bunica dv crede in... vraji :-/ si vrea sa vina ca martor pt a dovedi (in plus) ca mediul in care locuiti nu e tocmai un camin...
Pt asemenea solutii, insa, aveti nevoie atat de sprijin moral cat si material. Un tata betiv nu e tocmai un tata, cred... mai ales daca este violent...
Doar sa nu va mutati la prieten – ar avea tatal unele argumente impotriva acestei idei...
Numai dv stiti amanuntele realitatii pe care o traiti...

Pe forum – de fapt, in general – sfaturi si "idei” puteti primi insa depinde numai de dv ce alegeti sa faceti si depinde, in mare masura, si de cei care sunt hotarati sa va sprijine.
Daca vi s-a spus ca puteti face o cerere adresata autoritatii tutelare si va puteti muta dupa 2 zile (?) mutati-va... Apoi, (si) matusa va trebui sa tina piept tatalui dv, amenintand sa cheme politistii pt ca face scandal la poarta ei... Avand cererea la autoritatea tutelara se presupune ca matusa va fi cea care va avea grija de dv...

Cum sa va ia cu fortza? Ca nu va poate lega, sa va duca in spate sau in portbagajul masinii! Ca va face scandal, e probabil – si ii spuneti sa vina cu un politist, daca e convins ca are dreptate in ceea ce face. Matusa sa nu il primeasca pe proprietatea ei...

Uff, de scris si de vorbit e simplu, recunosc... Realitatea e cruda...
Va doresc sa reusiti ce va doriti.

Pe de alta parte, cred ca tatal tine, totusi, la dv – doar ca alcoolul ii intuneca mintea...
Ultima modificare: Vineri, 24 Aprilie 2009
trope_doi, utilizator

Alte discuții în legătură

Fugitul de acasa la 16 ani tutu1 tutu1 prietena mea are 16 ani si vrea sa plece de acasa sa stea cu mine nu isi mai suporta parintii iar pe mine ma iubeste suntem impreuna de aproape 3 ... (vezi toată discuția)
Tutela parinte - schimbarea parintelui rezident utilizator_nou94 utilizator_nou94 Buna seara, ma numesc Alexandra, am 16 ani si as avea o problema de familie. Povestea mea este urmatoarea: parintii mei sunt divortati de cand aveam 4 ani, ... (vezi toată discuția)
Plecari minori de acasa. consecinte LaviiPP LaviiPP Buna seara ! Am tot vazut pe acest site discutii despre plecarea de acasa a minorelor. Dar niciun raspuns nu m-a facut sa inteleg daca se poate face ceva ... (vezi toată discuția)