avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nu ma lasa sa lucrez!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nu ma lasa sa lucrez!

buna ziua!sunt angajata la un loc de munca din luna martie ac.precizez ca am fost luata din somaj si fiind unica intretinatoare de famile angajatorul primeste subventia de la stat de 500 ron iar eu cei 33%..In luna octombrie in urma unei luxatii a rotulei am fost in concediu medical toata luna si luna noiembrie la fel.normal ca nu le-a convenit si acum cauta tot felul de pretexte ca sa plec dar asa sa desfaca contractul de munca sa nu fie nevoiti sa dea nici banii la stat.In data de 25 noiembrie am facut o sesizare catre Itm referitor la acest lucru dar momentan nu a fost inca solutionata.problema este ca eu cu data de 1 decembrie trebuia sa ma intorc la lucru fiind un local lucram in ture dar nu ma lasa sa vin.ba mai mult au spus ca nici nu mai am ce cauta acolo.ce sa fac acum?daca stau acasa o sa intru in nemotivate si o sa aiba motivul perfect sa imi desfaca cim.unde sa ma duc? va mutumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:44, 30 Noiembrie 2013
În cazul în care angajatorul refuză să-l primească la lucru pe salariat, fără să fi dispus concedierea acestuia, salariatul se poate adresa instanţei solicitând direct reintegrarea în funcţie şi plata unei despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat daca ar fi foprimit la munca.st
va multumesc pentru raspuns.si totusi daca nu ma prezint ei imi desfac contractul de munca iar eu ii dau in judecata?
Ii puteti da in judecata, dar in acest caz , angajatorul are un atu - lipsa nemotivata a dvs de la serviciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua am fost în concediu medical ,5 zile concediul sa ... Noahcristi Noahcristi Bună ziua am fost în concediu medical ,5 zile concediul sa terminat vineri iar sâmbăta este tura mea seful vrea sa ma trimită acasă a spus ca nu am.ce ... (vezi toată discuția)
Concediere abuzivă? sunt pus să-mi scriu demisia Paveloni1981 Paveloni1981 Buna cine poate sa ma ajute cu un raspuns....am fost sunat de sef ca ma da afara de la munca...si ca ar fi ok ca eu cand revin din medical sa imi semnez ... (vezi toată discuția)
Trimis acasă de la muncă fără nicio explicație faranume92 faranume92 buna . am lucrat la o fabrica un an si 7 luni . in sfarsitul lunii noiembrie am cerut in data de 24 am cerut concediu fara plata o luna . In data de 3 ... (vezi toată discuția)