avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecini galagiosi - urlete copii si bubuituri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecini galagiosi - urlete copii si bubuituri

Va descriu si eu aici prin ce trec in ultimele saptamani. Eu m-am nascut si am crescut la bloc, insa asa ceva nu am auzit in viata mea.

Deasupra mea s-au mutat doua persoane, sot si sotie, cu 2 copii mici. Cam jumatate din timp, daca nu mai mult, uneori si seara tarziu sau chiar noaptea, copiii urla si plang in continuu, dar mai fratilor, nu stiu cum sa va zic, nu plans normal, ci in ragete, in urlete, timp in care se aud intr-una bubuituri atat de puternice incat oscileaza planseul de beton de SUB mine... nu stiu la ce ai putea sa te gandesti cand auzi deasupra ta bubuituri si copii plangand in halul ala, daca ma intelegeti. La un moment dat, au facut in asemenea hal de urat, ca m-am speriat ingrozitor si am chemat politia, am zis naibii ca-i omoara acolo. Politia a venit, a spus ca arata bine copiii, fara urme, vanatai sau stiu eu ce, si ca NU AU CE SA FACA.

Nu este vorba numai despre plansul copiilor, hai sa zic ca nu ar fi asa de rau, dar impreuna cu bubuiturile si trantelile lor, este ingrozitor. Sunt dimineti in care ma trezesc brusc pentru ca efectiv se misca patul cu mine cand trantesc astia sus.

Sfatuiti-ma si pe mine cum sa procedez, avand in vedere ca politia "nu are ce sa faca". :( Vreau macar sa primeasca amenda atunci cand chem politia.

Se poate judeca pe civil un asemenea caz? Am ceva de pierdut (in afara de timp)?
Cel mai recent răspuns: Tibi84 , utilizator 20:19, 2 Noiembrie 2017
Credeti-ma ca ma distrez cu pofta cu solutiile astea de "razbunare" la caterinca. Am si aplicat cateva, de exemplu scurt pe siguranta in panoul electric, daca e vorba de muzica tare. Dar in fond unde ajungem? Poate incep si ma trezesc si eu cu rotile desumflate la masina. Stiti voi vorba aia cu razbunarea, arma cui e.

Nu sunt deloc la caterinca. Sunt solutii aplicate dupa epuizarea rapida si completa a cailor normale. Prin cale normala includ si pe cea legala, luand totusi in considerare un termen rezonabil de rezolvare (daca). In conditiile in care plangerile penale se rezolva cu "celeritate", vei intelege la ce ma refer ;)

Asa cum ei se dau cu schiurile in casa si nu gasesc butonul de volum/educatie pentru plozi, nu vad de ce ar fi razbunare daca-ti cresti plantele cu muzica actionata remote :D
Din nefericire oamenii prost crescuti nu pot fi educati, o data ce ajung sa fie vecinii nostri. Multi au crescut la tara, inconjurati de animale de curte si pur si simplu nu realizeaza ce fac.
Daca o fac cu rea vointa, atunci pot fi sicanati cu muzica, mirosuri neplacute etc, etc. Daca nu, atunci nici nu vor sesiza ca le raspunde cineva cu aceeasi moneda. Pentru ei este pur si simplu un mod de viata. Tragedia este ca acest tip de oameni mai au si copii, care vor mosteni acelasi caracter oribil. Dar asta e alta discutie.

Solutia mea: multiple plangeri la administratia blocului si la politia locala, toate inregistrate, facut un dosar. Apoi mers mai departe pe cai legale. In tari civilizate s-ar putea obtine evacuarea sau cel putin amenzi destul de mari. La noi poate ne sfatuieste cineva avizat care sunt procedurile legale aplicabile.
Eu incercam sa imi dau seama daca, strict legal, ati avea sanse de reusita intr-o tara civilizata, deci si la noi.
Ca justitia se misca mai greu, foarte greu, e corect, dar principiile sunt aceleasi, legile, drepturile sunt extrem de asemanantoare.
Nu stau acum sa dezvolt pentru ca nu am timp.

Eu am vrut sa va ajut, daca nu aveti timp pentru asta, regret.
Cu prietenii martori trebuie vorbit, caci nici eu nu merg la prieteni in vizita sa le spun cata nedreptate au ei... trebuie vazut daca sunt convinsi de asta ori sunt convinsi din politete.

Cu restul problemelor nu revin, cele cu scurgerea, caci nu mi-a fost clar.
Nu este vorba numai despre plansul copiilor, hai sa zic ca nu ar fi asa de rau, dar impreuna cu bubuiturile si trantelile lor, este ingrozitor.

Probabil acolo la dvs. e normal sa locuiesti printre urlete.

Deci care parte e asa de rea? Trebuie o continuitate daca e sa mergeti intr-o instanta.
Cu trezitul ca se misca patul, tot nu am inteles; nu va trebuie indoieli cu privire la mine, va trebuie dovezi intr-o instanta.

Poate nu am fost indeajuns de clara: incerc sa vad cum ar rezista argumentele dv. intr-o instanta, sa va invat cum sa le dati valoare de probe, caci o afirmatie unilaterala nu duce la hotarari juridice asa cum vrea partea. Trebuie probe si eu incerc sa vad daca puteti convinge o instanta cu ce aveti. Daca doriti sa va ajut...
Ca sa imi fac o astfel de idee despre un eventual probatoriu, imi trebuie detalii.
Medicul si avocatul care ne spun numai de bine... ascund ceva. :D

Faptul ca doar copiii urla pare o utilizare normala a apartamentului; ca apartamentele vechi au vicii de fonoizolare se stie, dar asta nu inseamna ca raspunde cel care produce zgomotele in folosirea imobilului conform destinatiei sale normale.
Copiii mici urla si daca se trezesc brusc cu nasul infundat, ce sa faca oamenii? Copiii au vise si anxietati in copilaria mica, 1-3 ani, prelungite in caz de momente traumatice pana pe la 4 ani, 4 ani si jumatate; asta inseamna cosmaruri, sentimentul de abandon, de singuratate care te fac destul de neagreabil la trezireile nocturne. Nu a gresit nimeni in asta, e evolutia normala a unui copil.
Exista etapa atacarii parintelui, a aruncarii obiectelor (sunt 2 astfel de momente in copilaria mica si medie)... toate astea sunt normale.

De aceea incerc sa inteleg in ce masura acele zgomote se aud atat de tare din cauza unei deficiente a imobilului sau din cauza faptului ca vecinii chiar se comporta anormal. Aceasta anormalitate trebuie dovedita ca sa obtineti ceva de la ei.
Daca nu puteti dovedi un numar de decibeli ziua, unul noaptea, constanta lor si altele, atunci izolarea e singura varianta. Daca puteti face aceste dovezi, inarmati-va cu rabdare, caci nu va fi usor sa va bateti in instanta cu o mama a doi copii mici.
Daca in instanta faceti vreo afirmatie ca cele din mesajul anterior catre mine, deranjat de faptul ca unii incearca sa evalueze legal actiunea cu care dv. le ocupati timpul, aveti mari sanse sa pierdeti.

In concluzie: ori mergeti la un avocat ori va izolati imobilul.
Sugestiile de mai sus sunt la limita legalitatii si mai au si dezavantajul ca sunetul nu circula asa cum vrem noi intr-un imobil... asa incat s-ar putea ca muzica dv. sa se auda 2 niveluri mai jos. Si da, am avut expertiza care a dovedit asta.
AVLIL a scris:

Eu incercam sa imi dau seama daca, strict legal, ati avea sanse de reusita intr-o tara civilizata, deci si la noi.
Ca justitia se misca mai greu, foarte greu, e corect, dar principiile sunt aceleasi, legile, drepturile sunt extrem de asemanantoare.

Asta e o gluma?

Alte discuții în legătură

Vecini nesimtiti Spleshmen Spleshmen Acum cativa ani (acum 2-3 ani cred) s-au mutat deasupra mea in bloc un cuplu si au facut un copil (varsta lui este de 3-4 ani in prezent).copilul a crescut se ... (vezi toată discuția)
Orele de liniste Larisa1406 Larisa1406 Buna ziua. Avem in bloc o fetita care studiaza pianul la un liceu de profil mentionez faptul ca nu canta niciodata in timpul orelor de liniste. Canta de 3, 4 ... (vezi toată discuția)
Vecinul de deasupra ma trezeste la ore inumane Roken Roken Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: In apartamentul de deasupra mea s-a mutat un chirias cu un program atipic, care se trezeste in fiecare ... (vezi toată discuția)