Va descriu si eu aici prin ce trec in ultimele saptamani. Eu m-am nascut si am crescut la bloc, insa asa ceva nu am auzit in viata mea.
Deasupra mea s-au mutat doua persoane, sot si sotie, cu 2 copii mici. Cam jumatate din timp, daca nu mai mult, uneori si seara tarziu sau chiar noaptea, copiii urla si plang in continuu, dar mai fratilor, nu stiu cum sa va zic, nu plans normal, ci in ragete, in urlete, timp in care se aud intr-una bubuituri atat de puternice incat oscileaza planseul de beton de SUB mine... nu stiu la ce ai putea sa te gandesti cand auzi deasupra ta bubuituri si copii plangand in halul ala, daca ma intelegeti. La un moment dat, au facut in asemenea hal de urat, ca m-am speriat ingrozitor si am chemat politia, am zis naibii ca-i omoara acolo. Politia a venit, a spus ca arata bine copiii, fara urme, vanatai sau stiu eu ce, si ca NU AU CE SA FACA.
Nu este vorba numai despre plansul copiilor, hai sa zic ca nu ar fi asa de rau, dar impreuna cu bubuiturile si trantelile lor, este ingrozitor. Sunt dimineti in care ma trezesc brusc pentru ca efectiv se misca patul cu mine cand trantesc astia sus.
Sfatuiti-ma si pe mine cum sa procedez, avand in vedere ca politia "nu are ce sa faca". :( Vreau macar sa primeasca amenda atunci cand chem politia.
Se poate judeca pe civil un asemenea caz? Am ceva de pierdut (in afara de timp)?
Nu, nu e o gluma; daca dovedeste prejudiciul, culpa vecinului etc., poate obtine izolarea fonica, evacuarea vecinilor etc. la fel ca in orice alta tara civilizata unde nu merge nimeni in instante cu autovictimizarea ca singura proba. =D> E o chestiune de cultura social-juridica ce noua, e drept, ne lipseste.
Au fost dosare cu aere conditionate zgomotoase sau cu evacuarea celor care faceau zarva peste limita legala, limitarea decibelilor pe la restaurante/cluburi... in Romania.
Apreciez mesajul dv. ca fiind offtopic, va rog nu continuati in aceeasi maniera. Multumesc.
Offtopic inseamna o solutie practica si reala sau ceva utopic? Cred ca pe initiator il deranja problema acum si cauta o solutie aplicabila intr-un termen rezonabil, drept urmare afirmatia dumneavostra, citata de mine, este cel putin ciudata daca nu este o gluma. Am o singura intrebare: ce termene se dau in "justitia"de la noi? QED
Nu v-am comentat restul mesajului, deci mi-ati raspuns offtopic. Un pic de atentie, daca se poate. Multumesc si eu.
Chiar daca moderatorul de site mi-a sters comentariul, tot nu am inteles exprimarea d-nei avocat AVLIL. “va trebuie o dovada obiectiva, ca dv. si vecinii sunteti subiectivi”. Puterea mea de intelegere este depasita. Ma puteti ajuta, sa-mi traduceti ce s-a vrut a fi inteles de catre initiarorul topicului? Multumesc politicos.
Adică, domnule petricadracea, e nevoie de probe obiective, nu de afirmaţii subiective.
Declaraţia reclamantului sau depoziţia vecinului, potrivit cărora copiii produc zgomote insuportabile, sunt subiective, adică nu pot face dovada nivelului de zgomot.
Măsurarea nivelului de zgomot, în decibeli, este, în schimb, o dovadă obiectivă, nesupusă impresiilor de moment ale unuia sau altuia dintre cei care afirmă insuportabilitatea zgomotului.
Cam asta ar fi. Iar ştergerea mesajului anterior mi s-a părut justificată. Conţinea afirmaţii cu privire la persoana autorului unui răspuns, şi nu nedumeriri cu privire la răspunsul în sine.
Vecini nesimtiti
Spleshmen
Acum cativa ani (acum 2-3 ani cred) s-au mutat deasupra mea in bloc un cuplu si au facut un copil (varsta lui este de 3-4 ani in prezent).copilul a crescut se ... (vezi toată discuția)
Orele de liniste
Larisa1406
Buna ziua. Avem in bloc o fetita care studiaza pianul la un liceu de profil mentionez faptul ca nu canta niciodata in timpul orelor de liniste. Canta de 3, 4 ... (vezi toată discuția)