avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Semnatura digitala pentru o asociatie noua
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Semnatura digitala pentru o asociatie noua

Buna ziua!

Detin un certificat digital cu care semnez D112 la o asociatie de proprietari.
Cum pot face sa semnez D112 pt inca o asociatie?
Certificatul pe care deja il am este pe numele meu, dar contine in el si in semnatura cu care semnez si numele primei asociatiei pt care depun acum D112.
Se poate sa semnez si pt o a doua asociatie sau am nevoie de unul nou?

Multumesc!


Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 03:29, 1 Decembrie 2013
De fapt certificatul de semnatura electronica este al asociatiei de proprietari - ca proprietar, iar dv. sunteti titularul (imputernicitul asociatiei) acestui certificat, adica sunteti persoana care semneaza declaratiile in numele acelei asociatii.
Adica certificatul nu este al dv., ci al asociatiei.
Am inteles corect?

Daca da, atunci
- noua asociatie poate sa-si cumpere un certificat propriu, iar dv. de asemenea sa fiti titularul semnaturii in baza unei imputerniciri notariale sau....
- dv. sa va cumparati un certificat de semnatura electronica in nume propriu - ca proprietar - pe care sa il puteti folosi de cate ori este nevoie - ca titular de semnatura in acelasi timp - chiar si la 100 de asociatii, fiecare din ele imputernicindu-va notarial.

Ca utilizator de semnatura electronica - noua asociatie - trebuie sa dea titularului de semnatura electronica o imputernicire notariala ca este de acord ca acea persoana sa-i faca declaratiile, asa cum ati obtinut dv. la prima asociatie (presupunand ca este corect ce am inteles eu din mesajul dv.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator poparlan poparlan costul semnaturii digitale a administratorului care are mai multe blocuri este suportat de administrator sau se suporta de asociatiile pe care le administreaza (vezi toată discuția)
Taxa pentru certificatul digital stanciuoana stanciuoana buna ziua pentru noul mod de a transmite decl. 112, adica on line cu semnatura electronica, iti trebuie un certificat digital.In cazul unui adminstrator la o ... (vezi toată discuția)
Am un certificat digital. cum pot semna declaratiile pentru alte firme? oviiul oviiul daca am un certificat digital si semnatura electronica pentru o firma ce pasi trebuie sa urmez sa pot semna si declaratiile pentru alte firme (vezi toată discuția)