avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... administrator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

administrator

costul semnaturii digitale a administratorului care are mai multe blocuri este suportat de administrator sau se suporta de asociatiile pe care le administreaza
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:27, 20 Mai 2014
Costul il suporta proprietarul certificatului de semnatura electronica, in acest caz administratorul deoarece foloseste acest certificat la mai multe asociatii.

Daca certificatul era cumparat in numele unei asociatii de proprietari, atunci aceasta asociatie, fiind proprietar al certificatului, suporta costurile, indiferent cine il utiliza.
Sa zicem ca nu aveti semnatura electronica, ce faceti in acest caz?
Administratorul sau contabilul as. prop. intocmeste D112, o tipareste pe hartie, o semneaza-stampileaza, o copie pe un CD si o duce la ANAF. Sau, asociatia poate merge sa faca o intelegere cu o firma de contabilitate care va poate face transmiterea declaratiilor la ANAF. Si intr-un caz si in altul, cine suporta costurile? Asociatia, da?
Atunci este de inteles ca si in cazul cand doriti facilitatea oferita de semnatura electronica, costurile sa fie suportate de asociatie.

Aaaa, daca admin-ul „mai are mai multe blocuri” - eu citesc asociatii, puteti sa va intelegeti: frate, va transmitem declaratiile, dar „sariti” la interval cu 10-15 lei/declaratie. Taiati chitanta, banii mergand la venituri - fonduri speciale. Este complicat?
daca semnatura a fost luata initial pt o asociatie, si ulterior administratorul o foloseste si pt alte asociatii cine plateste
Asociatia care o are in proprietate.
Administratorul nu poate folosi certificatul de semnatura electronica pentru a semna declaratia altor asociatii. El este imputernicit de proprietarul certificatului (asociatia) pentru a-l folosi pentru asociatia respectiva.

Daca vrea sa semneze pentru mai multe asociatii, atunci trebuie sa-si cumpere singur, pe numele lui, un asemenea certificat si sa capete cate o imputernicire notariala din partea fiecarei asociatii cu care lucreaza si ale carei declaratii le depune la ANAF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnatura digitala adminibuc adminibuc am achizitionat un certificat digital pt o asociatie de proprietari, reprezentata de presedinte. Administratorul este persoana imputernicita sa depuna ... (vezi toată discuția)
Taxa pentru certificatul digital stanciuoana stanciuoana buna ziua pentru noul mod de a transmite decl. 112, adica on line cu semnatura electronica, iti trebuie un certificat digital.In cazul unui adminstrator la o ... (vezi toată discuția)
Am un certificat digital. cum pot semna declaratiile pentru alte firme? oviiul oviiul daca am un certificat digital si semnatura electronica pentru o firma ce pasi trebuie sa urmez sa pot semna si declaratiile pentru alte firme (vezi toată discuția)