am achizitionat un certificat digital pt o asociatie de proprietari, reprezentata de presedinte.
Administratorul este persoana imputernicita sa depuna declaratiile.
Daca se doreste depunerea declaratiilor pentru o asociatie de proprietari pentru un alt bloc ( alt presedinte si alt administrator), dar cu acelasi certificat digital pentru cine trebuie facuta imputernicirea????????????
Va spun o parere personala.
Imputernicirea o da proprietarul certificatului unei persoane numita utilizator de a transmite declaratiile in numele sau.
Deci ca o alta asociatie de proprietar sa dea imputernicire unui alt proprietar de cerificat nu este corecta pentru ca numele semnatarului va fi administratorul asociatiei proprietare a certificatului.
Nici imputernicire administratorului nu se poate da deoarece acestuia nu-i apartine certificatul.
Cred ca trebuie sa cautati o persoana care este in acelasi timp si proprietar si utilizator al certificatului de semnatura electronica sau sa va achizitionati un certificat si sa imputerniciti orice persoana care stie sa completeze si sa transmita aceste declaratii.
Asociatia care doreste sa-i transmiteti electronic declaratia, imputerniceste, prin presedintele sau pe administratorul dvs. (cel care transmite acum la dvs. D112) sa le tranmita si lor acea declaratie. Este acelasi caz ca atunci cand asociatia care nu detine un certificat de semnatura electronica, merge si apeleaza la o firma de contabilitate sa-i faca acest serviciu, desigur contrcost.
Toata problema este ca cel care transmite efectiv D112, isi asuma o anumita responsabilitate, astfel ca acesta trebuie sa aiba acces la date corecte - practic statele de plata ale celui pentru care transmite D112, altfel s-ar putea "sa o incurce" amandoi... Deci, multa grija pentru ca "bau-bau", aici la noi vine cu sanctiuni, nicidecum la marii evazionisti!
Din cate mi-aduc aminte aceasta imputernicire si o copie dupa actul de identitate se depun la ANAF-ul local, de unde puteti afla mai multe informatii, de data aceasta, oficiale.
Succes!
Administrator
poparlan
costul semnaturii digitale a administratorului care are mai multe blocuri este suportat de administrator sau se suporta de asociatiile pe care le administreaza (vezi toată discuția)