avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reabilitare dupa executare pedeapsa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reabilitare dupa executare pedeapsa

buna ziua,
in cazul meu nu stiu daca ma incadrez la reabilitarea dupa 3 ani pentru pedeapsa de 1 an sau reabilitarea dupa 4 ani + jumatate din pedeapsa.
deci eu am avut o condamnare cu suspendare de 1 an. pe timpul acela de incercare am comis o alta fapta pentru care am fost condamnat pentru 1 an... deci normal condamnarea mea este de 1 an de inchisoare plus inca an din revocarea suspendarii primei condamnari. cum se socoteste... 1 an din revocarea suspendarii plus 1 an noua condamnare plus 3 ani pana la reabilitare . ori se aduna inainte anii si se a condamnare la 2 ani plus 4 plus 1 ?
ca acolo pe hotarare dar acum nu o mai gasesc scria condamna pe inculpat a 1 n cu inchisoare cu executare pentru infractiunea 215. si dupa aceea spunea ca se cumuleaza cu, condamnarea anterioara ca urmare a revocarii suspendarii ... se socoteste reabilitare la condamnarea de 1 an sau se aduna direct 2 ani si de acolo se socoteste a doua reabilitare de 4 plus jumatate din pedeapsa. multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: bysky , utilizator 13:34, 3 Februarie 2014
Termenul de reabilitare curge de la data la care pedeapsa este executata sau este considerata ca executata. În cazul tau, ai cei 2 ani de executat, asa cum spune in ultima hotarare. Termenul de reabilitare va fi: 4 ani + 1 an = 5 ani. (1 an reprezinta jumatatea pedepsei din ultima hotarare a instantei). Deci vei fi reabilitat dupa trecerea a 5 ani de cand s-a terminat executarea pedepsei tale de 2 ani.
multumesc eu credeam ca e vb de reabiitare de la condamnarea ca atare de 1 an nu de executarea de 2... condamnarea a fost de un an, executarea a fost de 2 prin revocarea suspendarii. asta este mai trebuie sa mai astept pana pe 31 martie la anu. pff inca 4 luni stau cuminte. c`est la vie(une mer..). bonne journee et bonne aniversaire.
Viata este asa cum ne-o facem. :) O zi buna si tie si "La multi ani!" fara alte probleme cu dr. penal... :)
acum dupa ce a intrat noul cod penal in vigoare nu au taiat si ei nimic de la resturile de pedeapsa , cozile....? ca normal pe 31 martie imi expira termenul de incercare dar ma gandeam ca scap si eu mai devreme cu 2 luni... ca sa nu mai fie codita acolo ca ma enerveaza cand scot cazierul si mereu e acolo... merci fain

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare laurici laurici Buna ziua. Un prieten a fost condamnat la 2 ani cu suspendare pentru complicitate la furt. Termenul de reabilitare de la ce data incepe?si care este acesta? va ... (vezi toată discuția)
Sentinta alcool la volan sabin_is sabin_is Buna ziua! In urma cu un an am fost prims cu o alcolemie de 1.75 in sange. Am primit in urma cu o luna 1 an de inchisoare de suspendare, anularea permisului si ... (vezi toată discuția)
Perioada reabilitare sefu32b sefu32b Buna ziua,in martie 2011 am avut o Hotarare definitiva si irevocabila la 2 ani cu suspendare si 2 ani de proba .Intrebarea ar fi dupa ce data pot face ... (vezi toată discuția)