avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua ! Ma numesc MANOLACHE ELENA si am si eu o intrebare daca se poate sa ma ajutati ! Contractul meu de munca ... data angajarii este de 5.06.2012,iar contractul de munca este incheiat pe 14.06.2013 intre timp pe data de 22.02.2013am nascut ,nu am zile de absente nemotivate pe perioada derularii contractului si as vrea sa stiu daca pot beneficia de un ajutor sau indemnizatie ?? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:09, 2 Decembrie 2013
Probabil data angajarii este 14.06.2012, nu 2013. Oricum, pentru indemnizatia de crestere copil sunt necesare 12 luni anterioare nasterii copilului in care sa fi realizat venituri impozabile. La data nasterii copilului, dvs. nu aveati 12 luni, deci nu puteti beneficia de indemnizatie. Poate lua tatal copilului stimulentul de insertie de 500 lei / luna, daca are cele 12 luni in care a realizat venituri impozabile si poate lucra in continuare (stimulentul se da pt cei care se intorc la munca).
Daca ati nascut in 22.02.2013, atunci perioada eligibila care se ia in calcul la stabilirea indemnizatiei CCC este martie 2012 - februarie 2013.

In acest caz, ar trebui sa ne spuneti ce statut ati avut in perioada martie - iunie 2012, intrucat din cele mentionate de dvs reoese ca nu veti beneficia de indemnzatia pentru cresterea cpilului.
1. Indiferent daca aveti venituri sau nu sigur veti beneficia de alocatia de stat pentru copii de 200 lei lunar pana implineste copilul 2 ani si apoi de 42 lei lunar pana la 18 ani.

2. Inseamna ca dvs. ati avut un contract individual de munca (CIM) pe durata determinata ca a incetat de drept (art.56(1), lit.i) din Codul muncii) la data de 14.06.2013.

3. Ce ati facut dupa ce s-a terminat concediul de maternitate (cele 126 de zile de sarcina si lauzie)?

4. Spuneti ce statut aveati in lunile martie-mai 2012 deoarece daca ati avut venituri din salarii de la alt angajator sau ati fost eleva sau studenta la zi puteti beneficia de indemnziatie pentru concediu crestere copil (CCC).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie carla2 carla2 Buna ziua! Am o nelamurire privind stimulentul de insertie. Am nascut pe 20 august, eu nu lucrez iar sotul meu va implini 1 an de munca abia in martie ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil awy1978 awy1978 buna ziua. sotia mea a nascut in momentul in care eu aveam lucrate 10 luni si doua saptamani( in acest moment am implinit cele 12 luni lucrate). exista ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului a1exandra87 a1exandra87 Buna ziua! As dori sa ma lamuriti si pe mine cu niste informatii. Am lucrat 5 luni(din 1aprilie 2013- 1septembrie 2013) acum cateva zile am aflat ca sunt ... (vezi toată discuția)