avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna! Fostul meu sot este medic rezident si vrea sa plece sa lucreze in alta tara. Avem 4 copii. Nu vrea sa declare locul unde va pleca, pentru a nu plati pensia atat cat ii cere legea, adica jumatate din salar. Poate sa plece fara sa i se stie urma? E posibil sa ma traga pe sfoara cu pensia alimentara? Cui trebuie sa ma adresez pentru a-l obliga sa-mi plateasca pensia alimentara la cei 4 copii chiar si dupa ce a plecat din tara? Rezidentii pot pleca unde vor si fara recomandarea angajatorului din tara? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:20, 3 Decembrie 2013
Buna ziua, fostul sot poate pleca oriunde doreste, nu-l poate opri nimeni, dar el va plati pensie copiilor, fara discutie, problema este in felul urmator daca vreti sa-l taxati la veniturile de afara( din spatiul european) va trebui sa-i cunoasteti adresa si locul de munca unde lucreaza cu contract. altfel primiti 1/2 la salariul din Romania.
Doamna, fiecare persoana majora, fie ea rezidenta sa nu, este libera sa calatoreasca unde doreste si cand doreste, fara a da raportul nimanui. Si chiar daca angajatorul i-ar da o recomandare, angajatorul nu are nicio obligatie sa va divulge dumneavoastra isntitutia pentru care a dat recomandarea. Domnul poate pleca bine mersi si intr-un concediu si sa nu se mai intoarca in tara.
Daca aveti nevoie de banii reprezentand pensia alimentara, este in interesul dv sa va interesati in ce directie a plecat (daca o fi sa plece), iar apoi sa solicitati punerea in executare a hotararii, daca o fi sa nu va plateasca.
Ar fi mai bine sa-i indemnati pe copii sa tina legatura cu tatal lor, sa ii transmita nevoile lor, veti avea mai mult de castigat.
As vrea sa precizez faptul ca tatal copiilor nu mai este interesat de cei 4 copii. Nu ma intereseaza faptul ca vrea sa plece, e problema lui. Banii de pensie de aici din tara, adica cei 800 lei, sunt toti dati pe rata de apartament. Deci, practic, copiii nici nu beneficiaza de pensia lui. Si in perioada cat eram impreuna, banii de rata se duceau fara doar si poate, dar macar mai ramaneam cu ceva din salarul lui. Ori acum, trebuie sa ma descurc doar cu salarul meu. Si se stie prea bine ce cheltuieli sunt la 4 copii, 2 la scoala, 2 la gradinita. Ma scuzati, dar mi s-a parut cam dur cel de-al doilea raspuns.
Stati putin, cine plateste rata din banii de pensie? Nu inteleg... Banii aia sunt pentru hrana copiilor, locuinta, haine. Daca primiti pensia si dv. alegeti sa-i dati pe rata, nu e vina nimanui.

Daca incercati sa colaborati putin cu tatal, sa mai vada copiii inainte de a pleca etc., poate obtineti informatii de la el despre locul unde pleaca. Poate tineti legatura cu bunicii, parintii lui... Poate angajati un detectiv... poate faceti dv. investigatii...
Pentru ap cui platiti rate ?
De aflat, veti afla unde a plecat, e de ajuns sa trimiteti pe cineva sa intrebe de el alolo unde lucra.
Dupa doua luni de neplata puteti depune plangere la politie daca angajatorul nu va zice dvs unde e , ii va spune politiei.
Daca aflati unde lucreaza, puteti cere marirea pensiei si pensia ce se va stabili sau cea actuala, o puteti obtine din strainatate prin ministerul justitiei.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocaţie pentru copii şi pensie alimentară Martonze Martonze Am nişte nelămuriri la care aş fi recunoscătoare să am răspunsuri: 1.Alocaţia oferită de ţările gazdă din UE părintelui rezident conform ... (vezi toată discuția)
Dreptul familiei gabor elena gabor elena am doi copii minori in intretinere rezultati in urma unei relatii de concubinaj.tatal lor nu plateste pensia alimentara deoarece nu am deschis nici un proces ... (vezi toată discuția)
Mama a parasit domiciliul conjugal CristinaPopi CristinaPopi Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie: mama a 2 copii mici a plecat cu acordul sotului ei (tatal copiilor) la lucru in strainatate. ... (vezi toată discuția)