avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plata pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plata pensie alimentara

Buna ziua!Am o fata de 14 ani care pana acum a primit pensie alimentara,dar de 1 luna nu am mai primit aceasta pensie si as dori sa stiu ce trebuie sa fac pentru ca fetita mea sa beneficieze de aceasta pensie in continuare.Mentionez ca in tot acest timp de 14 ani noi nu am pastrat legatura cu tatal ei,si-a schimbat locul de munca si s-a mutat in alta localitate si nu stiu cum trebuie sa procedez,care sunt primii pasi pe care trebuie sa-i urmez pentru a primi in continuare aceasta pensie.As dori sa stiu cat la suta din salariu i se opreste ptr.pensie si daca are o firma proprie pot cere marire de pensie?Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 2 Decembrie 2013
ela_mia07, utilizator
Cel mai recent răspuns: ela_mia07 , utilizator 16:05, 2 Decembrie 2013
Pana acum cum era facuta plata pensiei: prin mandat postal trimisa direct de tata, prin poprire la locul de munca, prin virament facut de tata?
De un de stiti ca si-a schimbat locul de munca? De unde stiti ca a plecat in alta localitate?
plata era facuta prin mandat postal prin opire din salariu de la locul de munca si vazand ca a intarziat cu plata am sunat la fostul loc de munca si mi s-a confirmat ca nu mai lucreaza acolo,iar ca si-a scimbat adresa stiu de la o cunostinta comuna
Fotul angajator ar trebui sa va trimita o adresa prin care sa va instiinteze ca incepand cu data de: ... debitorul si-a incheiat raportul de munca, motiv pentru care nu va mai pot retine si vira suma datorata cu titlu de pensie alimentara.
Tot fostul angajator ar trebui sa trimita actele de infiintare a popririi la noul angajator al sotului dv, daca, bineinteles, cunoaste noul angajator, urmand ca acesta sa retina si sa vireze pensia alimentara.
Daca fostul angajator nu cunoaste noul loc de munca, este de datoria dv sa faceti demersuri pentru a-l afla si a-l aduce la cunsotinta fostului angajator in vederea trimiterii actelor prin care a fost infiintata poprirea.
Asa ca, apelati la cunostinta comuna pentru mai multe informatii.
Am discutat cu fostul angajator si mi-a raspuns ca nu are voie sa-mi spuna actualul loc de munca si nici adresa noua si nu stiu ce demersuri trebuie sa fac.De la cunostinta comuna stiu doar ca si-a deschis o firma proprie si noua adresa
Pai nu trebuie sa va spuna dvs unde lucreaza, ci daca stie unde lucreaza trebuie sa trimita actele noului angajator pt ca poprirea nu s-a desfiintat doar ca tatal si-a schimbat locul de munca.
Daca peste inca o luna tot nu ati primit pensia, ii puteti face tatalui plangere penala pentru abandon.
Puteti cere marirea pensiei daca aceasta pensie a fost stabilita cu ceva ani in urma. Probabil ca veti obtine pensie raporatat tot la salariul minim pe economie.


Ultima modificare: Luni, 2 Decembrie 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Hotararea judecatoreasca aplicata dupa bunul plac al fiecaruia??? anniela anniela Buna ziua! In cazul in care exista o sentinta judecatoreasca care obliga un individ sa plateasca pensie alimentara, hotarare transmisa de instanta la locul de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara carmen27_06 carmen27_06 La inceputul lunii aprilie 2010 am fost anuntata de societatea unde fostul sot lucra faptul ca acesta nu s-a mai prezentat la munca, deci de la 1 aprilie nu am ... (vezi toată discuția)
Schimbare loc de munca- transfer poprire pe salariu bogatuion12 bogatuion12 Buna ziua, 1.care este procedura legala prin care trebuie instiintat noul angajator(deoarece intre imp per resp s-a transferat de la o firma la alta),pentru ... (vezi toată discuția)