avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfiintare loc munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfiintare loc munca

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
Angajatorul m-a informat ca postul pe care-l ocup s-a desfiintat. Mi s-au oferit variantele: preaviz de 20 zile de la data comunacarii sau acceptarea unui alt post similar dar in alta localitate la aproximativ 200 km distanta de domiciliu.
Am ales varianta a doua - postul din alta localitate dar nu am primit actul aditional la contractul de munca cu privire la acest post.
Nelamurirea mea este daca angajatorul poate sau trebuie sa suplimenteze salariul cu aproximativ suma ce trebuie achitata pentru transport si chirie in localitatea unde voi lucra. Daca angajatorul nu va suporta aceste cheltuili, cu salariul actual nu voi putea intretine cheltuielile familiale, cele de transport si chirie si voi fi nevoit sa revin la prima varianta oferita de angajator - preavizul si sa incerc sa-mi gasesc un loc de munca in localitatea unde locuiesc, chiar daca salariul va fi mult mai mic decat cel actual.
In localitatea unde lucrez ai exista doua posturi si nu stiu care a fost criteriul pentru care a fost desfiintat tocmai postul ocupat de mune. Sa fie numai unul neprevazit de lege eu fiind ultimul angajat si cel mai tanar dintre cei trei ? Nu era normal sa se organizeze un concurs si sa fie eliminat cel mai slab pregatit ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:15, 2 Decembrie 2013
Angajatorul nu are nicio obligatie de a suporta plata chiriei si a navetei dvs de la domiciliu la locul de munca. O astfel de obligatie incumba numai in cazul in care exista o astfel de prevedere in ccm aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Resurse umane - naveta zilnica 110 km ContSters294253 ContSters294253 D-le Valeriu, va rog sa ma ajutati cum sa fac un inscris sa pot obtine, sa pot convinge angajatorul meu sa-l pot determina sa obtin o masina de serviciu sau ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post remenyseg remenyseg Buna ziua. In perioada preavizului pentru desfiintare post angajatul are dreptul de a absenta 8 ore/zi de la programul unitatii pentru a-si cauta loc de ... (vezi toată discuția)
Codul muncii - desfiintare post valir2013 valir2013 Buna seara, as dori si eu sa stiu care este legea actuala privitoare la codul muncii. La actualul loc de munca ne a fost trimis un e mail cu o noua organigrama ... (vezi toată discuția)