avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediere
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediere

poate fi concediat un salariat care anunta ca sotia e insarcinata si urmeaza sa nasca iar angajatul isi doreste sa ia concediu paternal datorita faptului ca sotia nu lucreaza si nu are alte venituri
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:27, 2 Decembrie 2013
1. Prevederile legale privitoare la interzicerea concedierii se refera numai la femeile care sunt insarcinate nu si la sotii acestora.

2. - Cred ca dvs. ati facut publica prea devreme intentia de a intra in concediu crestere copil (CCC) si angajatorului nu prea ii convine.
- Va poate concedia dar numai respectand prevederile din Codul muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil pentru tata loriel loriel Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie mai delicata in legatura cu un angajat proaspat casatorit care doreste sa isi ia 1 an CCC. Va expun mai jos, punctual, ... (vezi toată discuția)
Concediu paternal girbeaionicavioleta girbeaionicavioleta Un tatic angajat cu jumatate de norma poate intra in concediu paternal? (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului si preaviz de incetare a contractului de munca achileas achileas e vorba de sotia mea - situatia este urmatoarea: - are un contract semnat pe durata nelimitata cu o agentie, prin care lucreaza la o companie farma ... (vezi toată discuția)