avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intabulare terenuri
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intabulare terenuri

Pentru un teren aflat in intravilan pentru care detin cf-ultimul inregistrat fiind bunicul tatalui care este cea mai ieftina modalitate de a-l intabula pe tatal meu? Se deschide proces, prin notariat? Imi cer scuze daca intrebarile mele par ridicole dar nu am astfel de cunostinte de specialitate si nici n-am mai fost pusa intr-o situatie similara. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 19:17, 8 Decembrie 2013
Bunicul si tatal sa mearga la notar cu actele. Notarul va poate ajuta, intocmind si autentificand contractul de vanzare-cumparare a terenului.
Daca am inteles bine , in cartea funciara este trecut strabunicul dvs si presupun ca este decedat. Pentru a fi trecut in cartea funciara tatal dvs trebuie dezbatuta succesiunea dupa strabunic. In urma acestei succesiuni ar deveni mostenitori copiii strabunicului dvs, printre care si bunicul dvs si eventual strabunica daca ar fi fost in viata la decesul strabunicului.
Daca nici bunicul dvs nu mai e in viata urmeaza alta succesiune si parte din averea pe care o avea ar reveni si tatalui dvs.
Dezbateti succesiunile in instanta, si intr-un final in functie de cate persoane sunt implicate va deveni si tatal dvs in totalitate sau doar in parte proprietar al acelui teren.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune oana11 oana11 buna ziua am si eu o intrebare. strabunicul meu a decedat in urma cu multi ani si bunicul nu a facut actele de succesiune.bunicul nu mai are frati,bunica mea ... (vezi toată discuția)
Succesiune si masuratori van_allen78 van_allen78 buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in urm situatie: bunicul meu, care e in viata, a facut succesiunea dupa tatal lui, cu sora .S au intabulat terenurile ... (vezi toată discuția)
Probleme incheiere act de vanzare cumparare bogdanxy bogdanxy Strabunica mea a printre alte proprietati, a detinut o casa cu un loc de casa. In urma decesului sotului acesteia, strabunicul meu, s-a facut taxa de ... (vezi toată discuția)