avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Incident autovehicul stationat neregulamentar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Incident autovehicul stationat neregulamentar

Buna ziua,
Am si eu nevoie urgenta de un sfat. Acum aproximativ 2 saptamani incercand sa intru pe o alee la dreapta, am acrosat foarte usor(doar o zgarietura superficiala pe bara de protectie) un autoturism care era parcat exact in curba. Proprietarul a avut pretentia sa ii schimb tot flapsul(1/3 din bara pe spate) ci nu sa facem un polish cum a fost ideea mea. Am intrat pe avocat.ro si am gasit o discutie la care spunea ca in urma unui incident asemenea, lovirea unui autoturism parcat neregulamentar atrage o cauza comuna,implicit amendarea ambelor parti. I-am explicat acest lucru domnului in cauza si ca sunt de acord doar sa mergem la politie, sa rezolve ei cazul, el nefiind de acord din cauza parcarii neregulamentare, practic situatia a ramas "in aer". In urma cu 3 zile am primit instiintare de la politie ca trebuie sa ma prezint la departamentul tamponari in legatura cu acest incident, ceea ce inseamna ca domnul a ales sa mearga la politie fara sa ma anunte si pe mine.
Intrebarea mea pt dvs. este urmatoarea: Pot fi sanctionat pentru fuga de la locul accidentului, in masura in care am martori la fata locului care sa declare ca lucrurile nu au fost intocmai cum spune domnul? Urmeaza ca zilele urmatoare sa merg la politie si nu prea stiu cum sa abordez situatia, va rog daca se poate sa imi dati un sfat in aceasta privinta. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 11:33, 6 Decembrie 2013
Un amic de al meu a patit ceva asemanator (celalalt a ,,scapat" masina si i-a ,,sters" portierele). Vinovatul a zis ca face, ca drege... Insa a doua zi a fugit la politie si a treia zi politia l-a convocat pe amic. Finalul : celalalt a fost declarat vinovat, fiind acum obligat sa-i repare amicului masina si amendat iar amicul a ramas 30 de zile fara permis si a fost si el amendat. Ambii au primit cate 4 pcte. Concluzia : te duci in 24 de ore si declari tamponarea la politie !
Ultima modificare: Vineri, 6 Decembrie 2013
DlGoe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier valentinnacu valentinnacu Buna seara.Am o nelamurire daca ma puteti ajuta, va rog: Ma deplasam pe strada X (asta insemnand in parcare) pentru a-mi parca masina, in loc amenajat parcarii ... (vezi toată discuția)
Accident usor xp-kry xp-kry Se da urmatoarea situatie: 1.masina parcata pe dreapta unei strazi 2.o alta masina \\\\"sterge\\\\" bara fata, a masinii parcate , in momentul in care ... (vezi toată discuția)