avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire salariu

Buna ziua.
Am un credit din 2008 de nevoi personale,am platit pana in 2010 si acum mi-a venit poprire pe salariu,momentan sunt angajat in Romania,dar de 1 an de zile lucrez in strainatate.
Vreau sa stiu,daca imi dau demisia,executorul judecatoresc,poate sa imi faca poprire pe salariu si aici in strainatate???
In cazul in care nu platesc si nu imi fac poprire aici,nu am bunuri pe numele meu,ce se poate intampla,care este procedura legala?
Se poate sterge creditul sau ceva de genul asta,dupa un numar de ani???
Va multumesc frumos!!!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:37, 3 Decembrie 2013
Se pot face popriri si daca lucrati in strainatate.
Dar firma de aici e obligata sa accepte poprirea?,creditul s-a facut in Romania...
Executorul nu are competenta in strainatate. Va intocmi pv ca nu are ce sa va execute si executarea va inceta.
Mai departe, creditorul daca vrea si afla unde sunteti, nu are decat sa incerce sa va execute acolo unde sunteti sau poate starui aici in executare, altfel in termen de 3 ani de la ultimul act de executare, dreptul sau la actiune se prescrie.
.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Popriri cont bancar- abuz executor judecatoresc anamaria-2014 anamaria-2014 Buna ziua! Am nevoie de un sfat juridic pentru situatia mea : am un cont in banca pe care s-au pus popriri in felul urmator : 1. pentru un credit luat in ... (vezi toată discuția)
Executare silita mariusfre mariusfre buna ziua.numele meu este marius si sunt nou pe acest forum.am si eu cateva probleme si ma intrebam daca ma puteti ajuta. sa incepem: in anul 2008 am ... (vezi toată discuția)
Urgent bucu bucu buna ziua am avut in 2007 un credit la o banca in jur de 1500 lei, am si platit un timp dar de mult timp nu. acum am primit prin tel. un mesaj ca mai am 24 ... (vezi toată discuția)