avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Plata contributie CAS
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Plata contributie CAS

La data de 24.10.2013 am inceput demersurile pentru infiintarea unei intreprinderi familiale. Am ridicat certificatul de inregistrare de la Registrul Comertului Brasov in data de 30.10.2013.Au urmat multe drumuri la Fisc si la Primarie, apoi achizitionarea si fiscalizarea casei de marcat , timp in care nu am putut sa incep activitatea comerciala, neavand avizul Fiscului pentru casa de marcat.Deci, nu am avut niciun venit pe luna octombrie. Totusi , de la Fisc am primit notificare pentru plata contributiei la CAS si pentru luna octombrie, desi eu nu am putut sa incep activitatea pana nu am avut casa de marcat fiscalizata, deci nu am avut incasari.E posibil , ca doar pentru o singura zi sa fiu obligat sa platesc la CAS 242 lei, pe motiv ca IF-ul a fost infiintat in luna octombrie ? O fi fost in octombrie, dar pe data de 30.... Nu se tine cont si de acest lucru? Cui ar trebui sa ma adresez cu o eventuala contestatie, Fiscului sau CAS-ului? Mentionez ca activitatea am inceput-o la sfarsitul primei saptamani a lui noiembrie , deci ,corect ar fi sa mi se ceara contributia CAS incepand cu acesta luna (nov.). Va multumesc pentru timpul acordat!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 21:07, 2 Decembrie 2013
Contributiile sociale cat si impozitul pe venit platite in timpul anului, (si in perioada de la infiintare pana la sfarsitul anului, in cazul dumneavoastra) sunt plati anticipate raportate la venitul estimat, declarat la infiintare prin declaratia 220 si venitul asigurat din declaratia 600 pentru pensie.
Declaratia 220 si 600 trebuia depusa in maxim 15 zile de la infiintarea la registrul comertului, nu de cand incepeti sa obtineti venituri.
Apoi in anul urmator, cand depuneti declaratia 200 se face regularizarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare ii qwery666 qwery666 Buna ziua ce acte trebuie am nevoie sa depun dupa ce primesc autorizatia pt II. Mentionez ca vreau sa fac un magazit si trebuie sa cumpar o casa de ... (vezi toată discuția)
Registre si impozite ii pintea_adela pintea_adela Buna ziua. Am infiintat un II (intreprindere individuala) in anul 2014. Va rog sa imi spuneti care sunt registrele care trebuie completate, care sunt ... (vezi toată discuția)
Acte necesare dosar anaf paultrefu paultrefu Am primit acum câteva zile actele de la registrul comerțului pentru o intreprindere individuală(frizerie micuță la țară). Acum am fost la anaf să văd ... (vezi toată discuția)