avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Urgent!!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Urgent!!!

o cunostinta de-a mea a divortat acum un an pe motivul neintelegerilor si a batailor incasate de sot...neavand unde locui pt ca, cu fostul sot nu se mai putea locui a decis sa se mute cu tot cu fetita la parinti pt a evita certurile insa acum o luna a decis sa se mute inapoi in propria locuinta pt ca si ea av ac drepturi la garsoniera, fiind un bun comun. dupa divort fetita i-a fost incredintata mamei el platind doar o amarata de pensie alimentara.... Acum , cand a revenit in locuinta, fostul sot a inceput sa vorbeasca urat dar si sa o bata, ba chiar mai mult i-a interzis sa plece din locuinta cu fetita , pt o banala plimbare, nici macar nu o lasa sa vb la telefon , mi-a trim un mesaj prin care imi spunea ca nu poate sa iasa din casa si ca a batut-o... unde as putea sa apelez ca sa o pot ajuta , ma gandesc ca el nu mai are niciun drept asupra ei si a fetitei. multumesc si astept raspunsuri cat mai urgente!
Cel mai recent răspuns: danya172000 , utilizator 23:10, 5 Aprilie 2009
Va puteti adresa atit serviciului de protectie a copilului cit si politiei pentru a lua masurile ce se impun pentru combaterea violentei domestice
Intrucat acest bun este inca in indiviziune , fiind comun , atat dvs , cat si sotul aveti drepturi asupra acestuia .
Avand in vedere comportamentul agresiv al sotului , ati putea solicita evacuarea acestuia , pe cale ordonantei presedintiale (mentionand totodata ca nu aveti unde locui )

Cat despre lezarile suferite , va sfatuiesc sa va adresati Politiei /Parchetului si sa obtineti de urgenta un certificat medico-legal , daca doriti sanctionarea fostului sot.

Nimeni nu este obligat a ramane in indiviziune .Puteti pune capat chiar dvs acestei stari de coproprietate , adresandu-va instantei de judecata , printr-o actiune de partaj , care este imprescriptibila , poate fi introdusa oricand.


In urma introducerii actiunii se poate dispune : fie instrainarea bunului , si impartirea pretului obtinut , fie atribuirea unuia dintre soti , cu obligatia aferenta de a plati o sulta , fie partajarea in natura , daca e posibila o asemenea modalitate.

Pensia de intretinere poate fi majorata, in functie de actualele venituri ale fostului sot , trebuie doar ca dvs , in calitate de reprezentant legal al minorului ,( sau chiar copilul dvs , daca e major ) sa sesizati instanta de judecata.


E important a nu ramane in pasivitate , aceasta situatia de fapta poate fi reglementata legal , confuzia poate inceta , iar dvs , cu ajutorul instantei , va puteti valorifica niste drepturi .


Succes.
Ar trebui sa se inteleaga faptul ca sotii nu au drepturi unul "asupra” celuilalt. Suna asa de aiurea "el nu mai are niciun drept asupra ei si a fetitei” – n-a avut nicodata un drept asupra lor... Amandoi parintii au dreptul si obligatia sa vegheze la cresterea si educarea copiilor – fetita este si a lui, deci are dreptul sa isi petreaca timpul cu ea...
"Barbatul si femeia au drepturi si obligatii egale in casatorie”; au "drepturi si obligatii patrimoniale”, dar nu drepturi unul asupra celuilalt...

Da, cunostinta dv are depturi asupra garsonierei, daca e bun comun, dar stiind cu cine are de a face nu ar fi trebuit sa se intoarca acolo (probabil a fost o tentativa de impacare, nereusita) – mai ales daca putea locui la parinti si putea sa inceapa un proces pt partaj.
E de apreciat gestul dv de a veni in ajutor, dar trebuie sa aveti nervi destul de tari in semenea situatii...

D.p.v. juridic ceea ce s-a scris mai sus este cam tot ce poate face cunostinta dv... Doar ca, facand dv plangere la politie ea ar trebui sa isi insuseasca aceasta plangere – daca politistii vor veni la usa garsonierei unde e... sechestrata (?) impreuna cu fetita. Poate ar trebui sa vorbiti cu parintii ei, sa faca dansii plangerea cum ca fiica lor si nepoata sunt sechestrate...
Succes
Am in vedere urgenta. Exista mesajul transmis pe telefonul mobil care explica folosirea violentei si sechestrarea-refuzul de a o lasa sa paraseasca locuinta.
Mergeti la politie si prezentati situatia. Apoi sa urmeze celelante sfaturi date.
Ne tineti la curent cu situatia.Sper intr-o rezolvare favorabila.

Detectiv Particular FILIP STELIAN
am intervenit cu politia la usa individului si in mare parte s-a rezolvat situatia, ramane ca ea sa isi scoata un certificat medico-legal si sa rezolve in Instanta problema cu partajul pt ca nu s-a putut intr-un mod amiabil.in urma vinderii imobillului suma o sa se imparta intre soti sau si fetita o sa primeasca o parte? multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare copil dupa divort maria78na maria78na Ma numesc Maria si sunt mama unei fetite de 3 ani pe care am crescut-o mereu singura. In prezent sunt divortata de 1 an,deoarece sotul meu a fost acela care ... (vezi toată discuția)
Partaj - as putea achita in rate partea lui ? teodora.nenciu teodora.nenciu Buna ziua, Exista vreo posibilitate de a achita in rate ? Fostul meu sot a renuntat la folosinta garsonierei in care locuiesc cu copilul meu in varsta de ... (vezi toată discuția)
Sot violent,vreau sa divortez!!! ContSters228634 ContSters228634 Buna ziua.Ieri,duminica,06.11.2011 am fost batuta de sotul meu si data afara din casa,mentionez ca situatii de genul acesta au mai existat si m-am intors.Dar ... (vezi toată discuția)