Partajul va putea fi cerut oricand, numai ca acum se va plati o taxa de timbru consistenta.
Din pacate, nu exista nici o prevedere care sa stabileasca masuri preferentiale la plata, atunci cand se achita sultele la partaje.
cel mult, puteti solicita in instanta esalonarea datoriei pe sase luni, potrivit codului de procedura civila.
Insa, luati-o cu inceputul: exista hotarare de partaj?? daca nu, lasati-l pe el sa faca primul pas si sa timbreze actiunea.
Multumesc frumos pentru raspuns.
Inteleg din ce-mi spuneti ca in 6 luni ar trebui sa achit partea lui. Daca nu pot face asta ce se intampla?
Unde ma pot duce cu copilul? Ma pot adresa primariei de sector sa ma ajute?
In 2010 - 2011 fetita mea este clasa a 8-a si va trebui sa o chinui cautatand un adapost in loc sa se pregateasca pentru examenul de liceu.
Actiunea nu a fost demarata, iar eu nu am nicio intentie sa fac asta.
Faptul ca instanta ne-a atribuit noua folosinta garsonierei datorita faptului ca bea foarte mult si era violent - la inceput verbal, apoi fizic- nu are nicio relevanta?
Ma gandeam ca instanta poate constata situatia mea financiara si in interesul copilului sa dispuna o posibilitate de plata conform acesteia sau sa se poata amana vanzarea garsonierei pana la momentul in care el nu mai este obligat sa-i plateasca pensie alimentara.
Ar trebui sa va ganditi la pensia alimentara. Fata dv nu ar trebui privata de dreptul ce i se cuvine.
Cand ati facut reclamatie la politie , nu s'a intamplat nimic?
Normal, dupa trei luni de neplata, se constituie contraventie si se pedepseste conform legii .
Incercati sa depuneti o reclamatie la Parchet,luati un nr de inregistrare si acolo cineva va intreprinde ceva in favoarea copilului
In ce priveste partajul, lasati'l pe el sa faca primul pas,dv fiind somera,pentru ca taxele pentru partaj sunt costisitoare.Se percep in functie de valoarea imobilului si de cota pe care dv o cereti.
Multumesc frumos pentru raspuns.
Politia m-a chemat sa dau o declaratie olografa despre suma pe care o
datoreaza fostul sot.
Eu in plangerea depusa la politie cerusem daune pentru repetatele intarzieri la plata si cei de acolo au zis ca ei nu pot obtine asa ceva, ca pentru asta trebuie sa actionez in instanta si mi-au cerut declaratia in care specificam suma fara daune.
Voi depune cum ma-ti sfatuit o reclamatie la parchet, eu intelesesem de la
politie ca dosarul intocmit de ei acolo ajunge.
Va rog frumos nu am inteles ce inseamna ce ati scris dvs. referitor la citez
cota pe care dv o cereti
Buna seara!
Sa o luam babeste,pas cu pas.
Daca dv introduceti actiunea de partaj si cereti spre ex 50% din valoarea imobilului, se va face atunci o expertiza a acestuia si dv veti plati taxa de timbru in functie de suma evaluata.
Asadar, lasati'l pe el sa faca primul pas, asa cum v'a sfatuit si d'na av.sdianaviolin
In urma procesului de partaj,printr'o hotarare definitiva si irevocabila,daca dv vi se atribuie garsoniera ,atunci va trebui ca lui sa'i platiti sulta, adica sa'l despagubiti pentru partea ce i se cuvine.
ATENTIE!!!
Instanta judeca cu CAPUL, nu cu INIMA.Sub nicio forma nu veti putea impresiona instanta cuideea ca minora ramane fara acoperis sau ca trebuie sa intre la liceu:(
Regret, dar asta e adevarul