~ Conținut șters la cerere ~
declaratia de martor,a fost principala proba in primul proces....
~ Conținut șters la cerere ~
Stimat forumist,
Din păcate, nu am înţeles bine speţa dvs.
Ce înţelegeţi dvs prin faptul că într-un proces civil ,,se declara nula declaratia martorului principal, care a stat la baza deciziei irevocabile.,,
Poate ar fi util să daţi detalii în sensul acesta. Revizuirea pe declaraţii de martor se admite atunci când,, un martor, un expert sau un interpret a săvârşit infracţiunea de mărturie mincinoasă în cauza a cărei revizuire se cere, ori, înţeleg că nu s-a condamnat martorul pentru aşa ceva.
Conturaţi, deci, ce natură a avut procesul civil de care aminteaţi şi cum s-a declarat nulă mărturia, pentru a se putea da un răspuns folositor.
Cu stimă.
Stimate d-le avocat,declaratia de martor,a fost data numai in fata comisiei de disciplina,martorul fiind totodata si sesizatorul in cauza disciplinara.Aceasta declaratie a fost acceptata ca si proba ,ulterior,dupa ramanerea irevocabila, eu am facut plangere penala ,s-a dat n.u.p.,dupa care am atacat-o in civil cerand anularea ei,in baza art.184 c.p.c.S-a admis cererea,fiind anulata ,intrucat a fost incalcat dreptul la aparare,deoarece in textul declaratiei apareau adaugiri si stersaturi in locuri esentiale.Intrebarea mea este ce art.din revizuire se aplica ,intrucat eu nu am gasit nimic privitor la inscrisul declarat nul.Va multumesc.