avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1266 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Care este calea de revizuire?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Care este calea de revizuire?

Dupa ramanerea irevocabila a unei decizii in contencios administrativ,in cadrul unei alte actiuni in civil se declara nula declaratia martorului principal,care a stat la baza deciziei irevocabile.Intrebare......cum pot ataca si anula decizia irevocabila,aratand ca aceasta s-a dat in baza unei declaratii socotitata nula.Tin sa arat ca eu nu am gasit decat o referire privitoare la revizuirea privind un inscris fals.Instantele de judecata sunt foarte stricte privind sintagma dintre fals si nul.Eu nu am gasit nicio cale de atac atunci cand este vorba de un inscris nul.Exista vreo solutie....va multumesc.
Cel mai recent răspuns: stefan2014 , utilizator 15:05, 4 Decembrie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
declaratia de martor,a fost principala proba in primul proces....
~ Conținut șters la cerere ~
Stimat forumist,

Din păcate, nu am înţeles bine speţa dvs.

Ce înţelegeţi dvs prin faptul că într-un proces civil ,,se declara nula declaratia martorului principal, care a stat la baza deciziei irevocabile.,,

Poate ar fi util să daţi detalii în sensul acesta. Revizuirea pe declaraţii de martor se admite atunci când,, un martor, un expert sau un interpret a săvârşit infracţiunea de mărturie mincinoasă în cauza a cărei revizuire se cere, ori, înţeleg că nu s-a condamnat martorul pentru aşa ceva.

Conturaţi, deci, ce natură a avut procesul civil de care aminteaţi şi cum s-a declarat nulă mărturia, pentru a se putea da un răspuns folositor.

Cu stimă.
Stimate d-le avocat,declaratia de martor,a fost data numai in fata comisiei de disciplina,martorul fiind totodata si sesizatorul in cauza disciplinara.Aceasta declaratie a fost acceptata ca si proba ,ulterior,dupa ramanerea irevocabila, eu am facut plangere penala ,s-a dat n.u.p.,dupa care am atacat-o in civil cerand anularea ei,in baza art.184 c.p.c.S-a admis cererea,fiind anulata ,intrucat a fost incalcat dreptul la aparare,deoarece in textul declaratiei apareau adaugiri si stersaturi in locuri esentiale.Intrebarea mea este ce art.din revizuire se aplica ,intrucat eu nu am gasit nimic privitor la inscrisul declarat nul.Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Înscris declarat nul. ce pot sa fac cu hotãrârea pronuntata in baza acestuia? stefan2014 stefan2014 Daca o sentinta definitiva si irevocabila , s-a dat in baza unui inscris declarat nul,ce cale de revizuire se poate face,intrucat eu nu am gasit nimic ... (vezi toată discuția)
Revizuire art. 322 pct. 4 stefan2014 stefan2014 imi puteti explica ce fel de revizuire in civil se poate face,stiind faptul ca sintagma prev de art.322 pct 4,privind revizuirea unui inscris declarat fals,se ... (vezi toată discuția)
Redeschidere dosar. am nevoie de niste sfaturi va rog frumos!! claudlu2 claudlu2 buna ziua. o decizie penala ramasa doar definitiva dar nu si irevocabila pronuntata in 2004 de tribunalul constanta mai poate fi atacata ? daca nu e ... (vezi toată discuția)