avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Curtea Europeana a Drepturilor Omului
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Buna ziua. Am actionat in judecata statul roman la Curtea Europeana pentru conditiile din penitenciarele din Romania.Dupa ce am raspuns tuturor cerintelor ( o serie de acte insotite de coduri de bara personalizate ) am primit raspuns dupa un an de zile cum ca in data de 14 Martie 2014 , partea romana va fi chestionata asupra problemelor care le-am ridicat.In aceeasi scrisoare mi s-a trimis un formular in care ar trebui sa desemnez un avocat care sa ma reprezinte in fata Curtii Europene.Cum nu am mijloacele necesare pentru angajarea unui avocat, ce ar trebui sa fac, care este modalitatea prin care respectiva cerere sa-si urmeze cursul, eu nu doresc sa renunt la acest proces. Mai subliniez, :) in cazul in care nu s-a inteles pe deplin , ca reclamantul sunt eu. Va multumesc .
Chiar daca nu aveti angajat avocat procedura poate continua.
Daca ati fi avut avocat poate ca ati fi fost cumva mai avantajat in privinta exercitarii apararii dar dupa parerea mea in cazul dvs. se poate continua fara probleme procedura si fara avocat angajat.
Asta am inteles si eu, dar la sfarsitul scrisorii imi pune ca pana in data de 24 ianuarie sa le trimit inapoi foaia cu persoana desemnata de mine sa ma reprezinte..Sa fie doar daca doresc eu ca asa le impun procedurile ???
Vor sa stie daca vreti sa va angajati avocat si va pune in vedere ca pana la acea data sa va angajati avocat.
Este o informare cu privire la momentul in care ar trebui sa va angajati avocat.

Costurile ar fi mari daca va ganditi numai deplasarea avocatul pana la Strasbourg cat ar costa, cazarea, mancarea etc...
De onorariu nu mai vorbesc...

Puteti trimite memoriu scris.
ok, sa vedem daca am inteles, in loc de formular sa trimit un memoriu in care sa explic imposibilitatea mea de a angaja un avocat?? Va multumesc.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Costurile ar fi mari daca va ganditi numai deplasarea avocatul pana la Strasbourg cat ar costa, cazarea, mancarea etc...
De onorariu nu mai vorbesc...

Stimat domnule Lascoschi,

Care costuri cu deplasarea, mâncarea...etc?

Haideți să ne înțelegem, procedura orală în fața Instanei din Strasbourg, mai precis cea implicând deplasarea efectivă în acest oraș este exclusiv o excepție. De regulă, o cauză se poate susține în scris, nefiind utilă deplasarea efectivă.

Ședințele orale sunt destinate cauzelor extrem de imortante, cu impact major asupra jurisprudenței. În cauzele contra României, din multitudinea existentă, maxim 1, 2 cauze pe an sunt analizate oral, restul reprezentând proceduri apărate în scris.

Condițiile materiale de detenție - care intră în sfera Art. 3 al Convenției - nu sunt cauze neuzuale, ci tocmai invers, reprezintă o mare parte a cauzelor împotriva României. Mare lucru decă nu se va declanșa procedura-pilot împotriva României și în astfel de spețe, iar doar atunci va putea avea loc o procedură orală, datorită imoprtanței.

În concluzie vă invit ferm să dați sfaturi utile, de natură să ajute efectiv forumiștii.

Stimate domnule @Virgil 31,

Există anumiți avocați care, în cauze speciale, pot apăra clientul benefiiind de ajutorul judiciar pe care Curtea Europeană a Drepturilor Omului îl acordă aplicanțiilor cu situație materială precară.

Puteți lua legătură cu aceștia, nu în ultimul râd, puteți prezenta situația anumitor ONG - asociații, fundații - care tocmai sprijinirea unor astfel de persoane se ocupă.

Dacă într-adevăr nu mai aveți timp să căutați, faceți o adresă Curții, descriindu-i situația.

Cu stimă.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Decembrie 2013
andreigrigoriu, moderator

Alte discuții în legătură

Legea 165/2013 Alina_Toderasc Alina_Toderasc Am depus cererea de retrocedare a fostei proprietati, conform prevederilor L.10/2001. Intrucat deciziile institutiilor abilitate ale Statului Roman nu m-au ... (vezi toată discuția)
Cedo gabri01 gabri01 Vreau sa trimit un dosar penal la cedo dar nu stiu care e calea cea mai scurta posibil.Am auzit ca dureaza ani de zile,m-am gandit ca daca il traduc si imi ... (vezi toată discuția)
E-mail cedo dan_iosif dan_iosif stie cineva mailul de la cedo ? (vezi toată discuția)