avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Costurile ar fi mari daca va ganditi numai deplasarea avocatul pana la Strasbourg cat ar costa, cazarea, mancarea etc...
De onorariu nu mai vorbesc...
Stimat domnule Lascoschi,
Care costuri cu deplasarea, mâncarea...etc?
Haideți să ne înțelegem,
procedura orală în fața Instanei din Strasbourg, mai precis cea implicând deplasarea efectivă în acest oraș este exclusiv o excepție. De regulă, o cauză se poate susține în scris, nefiind utilă deplasarea efectivă.
Ședințele orale sunt destinate cauzelor extrem de imortante, cu impact major asupra jurisprudenței. În cauzele contra României, din multitudinea existentă, maxim 1, 2 cauze pe an sunt analizate oral, restul reprezentând proceduri apărate în scris.
Condițiile materiale de detenție - care intră în sfera Art. 3 al Convenției - nu sunt cauze neuzuale, ci tocmai invers, reprezintă o mare parte a cauzelor împotriva României. Mare lucru decă nu se va declanșa procedura-pilot împotriva României și în astfel de spețe, iar doar atunci va putea avea loc o procedură orală, datorită imoprtanței.
În concluzie vă invit ferm să dați sfaturi utile, de natură să ajute efectiv forumiștii.
Stimate domnule @Virgil 31,
Există anumiți avocați care, în cauze speciale, pot apăra clientul benefiiind de ajutorul judiciar pe care Curtea Europeană a Drepturilor Omului îl acordă aplicanțiilor cu situație materială precară.
Puteți lua legătură cu aceștia, nu în ultimul râd, puteți prezenta situația anumitor ONG - asociații, fundații - care tocmai sprijinirea unor astfel de persoane se ocupă.
Dacă într-adevăr nu mai aveți timp să căutați, faceți o adresă Curții, descriindu-i situația.
Cu stimă.