Buna ziua. Am actionat in judecata statul roman la Curtea Europeana pentru conditiile din penitenciarele din Romania.Dupa ce am raspuns tuturor cerintelor ( o serie de acte insotite de coduri de bara personalizate ) am primit raspuns dupa un an de zile cum ca in data de 14 Martie 2014 , partea romana va fi chestionata asupra problemelor care le-am ridicat.In aceeasi scrisoare mi s-a trimis un formular in care ar trebui sa desemnez un avocat care sa ma reprezinte in fata Curtii Europene.Cum nu am mijloacele necesare pentru angajarea unui avocat, ce ar trebui sa fac, care este modalitatea prin care respectiva cerere sa-si urmeze cursul, eu nu doresc sa renunt la acest proces. Mai subliniez, :) in cazul in care nu s-a inteles pe deplin , ca reclamantul sunt eu. Va multumesc .
Într-adevăr, dacă a trecut mult prea mult timp de la punerea în vedere a obligației de a vă angaja apărător, faceți o adresă Curții descriind imposibilitatea găsirii unui avocat.
Atât pentru dvs, cât și pentru cei în situații asemănătoare, trebuie să precizez că, dacă nu s-a depășit mult timp de la respectiva sarcină pusă în vedere de CEDO, este posibil ca un avocat să poată cere Instanței din Strasbourg o repunere în termen, eventual și ajutor judiciar.
În principiu aveți dreptate, dar sfaturile, din punctul meu de vedere, se dau exclusiv pe baza normelor, nu după intuiție, ca să nu spun după ureche.
Procedura în fața Curții Europene a Drepturilor Omului se desfășoară după reguli proprii, care, câteodată, diferă mult de normele interne ale statelor. Astfel,fără o argumenție bazată strict după regulile specifice ale CEDO, sfaturile date pot fi eronate, de natură genera confuzii.
Acesta este și motivul pentru care voi închide topicul respectiv, considerând că discuția a fost epuizată.
De altfel, propun să se indice și izvorul legal, suport al părerilor juridice, tocmai pentu a fi atât credibile, cât și pertinente.
Cedo
gabri01
Vreau sa trimit un dosar penal la cedo dar nu stiu care e calea cea mai scurta posibil.Am auzit ca dureaza ani de zile,m-am gandit ca daca il traduc si imi ... (vezi toată discuția)