avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata caldurii: caloriferele noi nu sunt inca montate!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata caldurii: caloriferele noi nu sunt inca montate!

Buna ziua.
Renovez apartamentul, actiune care a cuprins si demontarea si aruncarea caloriferelor vechi, deteriorate fizic. Am luat calorifere noi, am executat racordurile de adaptare la dimensiunea caloriferelor noi, dar caloriferele noi nu sunt montate inca. Urmeaza sa repar instalatia electrica, sa zugravesc, sa pun gresie/faianta, si abia dupa aceea sa instalez si sa dau in exploatare caloriferele noi.
Ce argument pot folosi catre Administratorul asociatiei de proprietari, pentru a nu-mi trece cheltuielile de incalzire ? (decit cele cu partile comune si tevile care tranziteaza, bineinteles).

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 21:17, 6 Decembrie 2013
Nu stiu pe ce baza se bazeaza persoanele care va raspund ca nu platiti daca aveti caloriferele desfacute In nici o reglementare in vigoare nu este prevazuta aceasta prevedere. In legea 230 spune ca se plateste pe cota de proprietate , daca nu aveti repartitoare. Eu am avut o situatie asemanatoare acum 5 ani .In noiembrie ,eu cu caldura in apart stam in pulovar iar un locatar, care avea caloriferele desfacute de la et.1, statea in maieu (de unde se incalzea apart respectiv ?)Orice administrator este obligat sa respecte legislatia in vigoare nu parerea unor persoane fie el moderator ,fie el presedinte de asociatie.
Pe acestea:
Legea 230/2007
Art. 30. - (1) Comitetul executiv, reprezentat de presedintele asociatiei de proprietari, are urmatoarele atributii:
...........
n) gestioneaza situatiile exceptionale si de criza;

Situatia de deconectare provizorie a caloriferelor din pricina de lucrari in apartament si practic fara consum de energie termica la acesti consumatori, este o situatie exceptionala si comitetul are dreptul sa ia o decizie pentru scutirea pe o perioada limitata de plata numai pe calorifere.

Administratorul respecta legislatia, dar si deciziile comitetului executiv pentru situatii exceptionale pe care legea nu le prevede in mod expres.

Interventie moderator

Exemplul dv. cu statul in maieu al vecinului nu are legatura cu subiectul.
Iar daca va macina intrebarea aceasta de ce nu v-ati dus sa vedeti cu ce se incalzea vecinul, ca poate aflati ....poate de la aragaz, poate de la calorifere electrice, poate de la panouri termice ... ;)
o situatie asemanatoare acum 5 ani .In noiembrie ,eu cu caldura in apart stam in pulovar iar un locatar, care avea caloriferele desfacute de la et.1, statea in maieu (de unde se incalzea apart respectiv ?)

Va spun eu de unde se incalzea, de la aragaz, pentru ca acel proprietar nu era prost sa bage ceva in priza cand plateste el curentul, este mai ieftin sa plateasca gazul pentru o singura persoana cand este suportat pe numarul de persoane de catre toti proprietarii, eu de ce am spus sa se debranseze de la gaz!!
Povesti de adormit copii la gradinita "in apartament nu locuieste nimeni" am mai auzit.
Au inventat japonezii un nou tip de renovat apartamentele: se baga in apartament toate materialele, electrice, sanitare, de zugravit, gresia, faianta, se inchide usa si a doua zi tot apartamentul este OK, fara nici un om!!
Va multumesc tuturor.
Acum sper sa am suficiente argumente pentru a "negocia" situatia mea.
O zi buna,
n) gestioneaza situatiile exceptionale si de criza;

Situatia prezentata nu este o situatie de exceptie. Daca s-ar accepta aceasta ,proprietari care nu locuiesc in bloc asteptand sa inchirieze apart , demonteaza caloriferele ca doar au robinete aduc cateva materiale de canstructie spunand ca renoveaza apart ptr un nou chirias , si asa trece iarna, daca se acepta o luna de ce nu si un an (caci nu a avut bani ) Se pot invoca multe motive ca doar romanul este inventiv.

Acum am citit o interventie a unui liberal , in politica, care se potriveste situatiei noastre.
Daca e asa, nu poate sa existe o derogare a unei categorii de la o lege in tara asta. Cine incearca o derogare de la principiile unui act normativ, nu e bine, e impotriva legii.

Ultima modificare: Vineri, 6 Decembrie 2013
georgeiuly, utilizator

Alte discuții în legătură

Am platit pentru incalzire cand nu aveam calorifere. in caz de insolventa angajatii sunt ultimii platiti. ContSters277422 ContSters277422 M-am confruntat cu multe legi care se bat evident cap in cap, m-am enervat, mi-am facut rau singura ca deh..n-are cine sa ne asculte, dar mi-am propus sa trec ... (vezi toată discuția)
Renunt la repartitoare goby goby Suntem 52 de apartamente si toate au repartitoare.Firma cu care avem contract de cativa ani buni ne obliga sa schimbam repartitoarele pentru ca li s-au uzat ... (vezi toată discuția)
Ordin 91/2007 anrsc petschovschi petschovschi Am o intrebare: este in continuare in vigoare acest ordin ? Acesta prevede: [i]ART. 251 Deconectarea unui consumator de energie termicã dintr-un ... (vezi toată discuția)