avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Repunere pe rol a unei cereri care a fost anulatã ca ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Repunere pe rol a unei cereri care a fost anulatã ca insuficient timbratã

Buna seara
am urmatoarea problema ; in anul2011 am facut o cerere la judecatoria buftea avand ca obiect actiune in constatare pentru care am timbrat cu 711lei instanta a considerat ca trebuie suplimentata taxa pina la 1400 lei iar in incheierea de sedinta a scris ca trebuie sa achit 3700 lei m-am speriat ca nu aveam atitia bani si nu am mai achitat nimic astfel a anulat cererea ca insuficient timbratain sedinta din 12 01 2012 .aveam dreptul la apel in 15 zile dar de suparare nu am facut nimic .acum tot citind acea incheiere observ ca a fost greseala de calcul ca taxa de timbru era de fapt 711cat am achitat si diferenta pina la1400 lei ce mai pot face acum ca daca o iau de la capat trebuie sa timbrez din nou deci la cei 711 lei sa le pen crece ;va rog indrumati-ma cum pot redeschide acel dodar pentru a nu pierde cei711 lei sunt un om de 8o ani cu o pensie de 742lei va multumesc anticipat.ma intrb ca prostul de unde a scos acea blestemata valoare a taxei de timbru de3700lei cu siguranta a gresit.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 22:18, 14 Decembrie 2013
@Avlil :bow:
:offtopic:
Se povesteste, o, preadreptilor, ca intr-o tara indepartata traia un tata care avea cinci feciori si un ogor udat de un paraias. Aceasta era toata averea. Se mai povesteste ca intr-o zi a venit un tiran care a poruncit sa se construiasca un stavilar, blocand toata apa. Dupa ce apa n-a mai curs, ogorul a devenit sterp iar familia a inceput sa flamanzeasca. Tatal s-a dus sa se planga tiranului insa acesta a pus slugile sa-l omoare. Fratele mai mare a fost si el cautat de slugile tiranului insa a reusit sa scape si a fugit intr-o tara indepartata unde s-a tocmit slujitor la niste negustori. Incetul cu incetul, fratele cel mare a ajuns sa castige bani si a inceput sa le trimita bani si fratilor lui mai mici. Am uitat sa va scriu ca mama murise sfarsita de nevoi si durere. Ca sa nu-i umileasca insa pe fratii mai mici si sa nu-i obisnuiasca cu pomana fratele mai mare ii ruga pe negustori sa poposeasca pe ogorul sterp si sa plateasca banii trimisi de el fratilor mai mici in schimbul unor servicii. Astfel, unul din frati a ajuns sa castige cativa banuti ingrijind camilele si magarii negustorilor, altul le ducea apa, altul le aducea lemne de foc iar ultimul, care avea un glas potrivit pentru cantat, le canta.
Intr-o zi tiranul care pusese stavilarul a murit iar fratele cel mare s-a intors inapoi ca impreuna cu fratii sai sa darame stavilarul si sa faca iarasi ogorul roditor. Insa fratii mai mici nu l-au recunoscut.
"Noi n-avem nici-un frate negustor" a zis unul dintre ei.
"Daca zici ca esti fratele nostru, descrie-l pe tata" Fratele cel mare l-a descris cum si-l amintea el, insa fratii mai mici il tineau minte altfel.
"Ogorul acesta n-a fost niciodata roditor" a zsi cel mai mic.
"Daca o sa daramam stavilarul, cuim zici tu, eu n-o sa mai pot trai ducand apa" "Nici eu n-o sa mai pot duce lemne pentru ca vor fi destule pe langa parau"
Fratele cel mare a incercat sa le explice ca el le trimitea banii si ca negustorii nu vor mai poposi acolo.
"Esti un mincinos!" Au strigat in cor fratii mai mici.
Intre timp locul tiranului mort a fost luat de alt tiran mai lacom si mai rau decat primul. Acesta afland despre ogorul sterp si despre cei cinci frati a trimis slugile sa-i prinda si sa-i faca robi.
In timp ce erau tarati in lanturi catre piata de sclavi iar garbaciul tiranului le despica spinarile fratii continuau sa se certe.

Sic cogito
ruxandra_zmeu a scris:

Buna seara
.aveam dreptul la apel in 15 zile dar de suparare nu am facut nimic

u.b.i.k., de acord cu umanismul, cu atitudinea protectoare de care trebuie să dea dovadă statul. Dar...

Nicio hotărîre judecătorească nu este scutită de posibilitatea contestării ei. Acum, dacă petentul a înţeles să renunţe la a mai face ceva în acest sens, nu este vina statului.

Apoi, după părerea mea, nicio acţiune în justiţie nu ar trebui promovată fără asistenţa unui avocat. Nu spun că trebuie să fie obligatorie asistenţa, ci doar că justiţiabilul ar trebui să şi-o impună, pentru a nu se trezi în situaţia în care nu ştie ce are de făcut, nu ştie ce e aceea o excepţie invocată de instanţă, nu înţelege ce înseamnă cînd instanţa îi spune că rămîne în pronunţare pe excepţie, nu ştie care este termenul pentru a ataca acea pronunţare şi multe altele.

Acelaşi stat i-a pus la îndemînă ajutorul judiciar, reprezentarea gratuită prin avocat. Nu statul este de vină că judecătorul, în loc să dea termen justiţiabilului de 80 de ani (pe care îl vede nepregătit în ale justiţiei) pentru a-şi angaja un apărător, în loc să-i spună cum stă treaba cu ajutorul judiciar, îl trimite scurt la plimbare: rămîne în pronunţare pe excepţie (ceea ce echivalează, în cvasitotalitatea cazurilor, cu admiterea excepţiei), în timp ce justiţiabilul rămîne cu ochii în soare.

Poate că despre umanismul slujbaşilor statului ar trebui să vorbim, nu despre umanismul statului în sine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea ag si anularea hotărârilor luate prettydaniola prettydaniola Anularea unei A.G a asociației de proprietari (pe motiv de nerespectare a normelor legale de convocare) atrage dupa sine si nulitatea hotărârilor adoptate ... (vezi toată discuția)
Rectificare titlu de proprietate ADR_C ADR_C Buna ziua,as dori cateva lamuriri daca se poate De curand am observat o greseala in titlul de proprietate referitor la suprafata unui teren agricol pe care il ... (vezi toată discuția)
Intrebari despre verdict masayoshi masayoshi 1. \"Respinge ca nefondata excepţia nulitatii recursului declarat de recurentul-reclamant\" 2. Daca am invocat o exceptie de neconstitutionalitate asupra ... (vezi toată discuția)