avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Credit ipotecar cu restanta
Discuție deschisă în Executare silită

Credit ipotecar cu restanta

Buna ziua,

Am rugamintea sa-mi spuneti in ce conditii, banca la care am creditul imi poate bloca contul de salariu deshis la o alta banca ( alta decat cea de la care am contractat creditul). Mi se poate bloca contul de salariu ( deschis la o alta banca )in conditiile in care am o restanta la banca la care am facut creditul? este legal?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 14:09, 7 Decembrie 2013
Probabil aveti o poprire pe salariu, nu stiu, ar trebuii sa ne dati istoricul acestei intarzieri la plata. Ati fost somat de un executor? De banca? Ce scria?
De ce să-l someze? Poprirea se înfiinţează fără somaţie (782 NCPC, la fel şi pe vechiul cod).

Pe de altă parte, orice datorie a unui terţ către debitor poate fi poprită. Inclusiv salariul, pînă la 1/3 din el, indiferent la ce bancă ar fi el virat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare privind plata pensiei de intretinere daniel65 daniel65 Am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila de plata a pensiei alimentare pentru fata mea care a inplinit 18 ani si 9 luni ,dar casa de pensii a ... (vezi toată discuția)
Executare silită. este legal să mi se blocheze contul fără înștiințare prealabilă? miaunica74 miaunica74 Bună ziua este legal sa mi se blocheze contul de salarii de un executor judecătoresc fără a fi înștiințați în prealabil despre ce este vorba (vezi toată discuția)
Poprire peste limita legala leus leus va rog un sfat in urmatoarea speta: - exista o poprire pe contul bancar si adresa catre serviciu.Intretimp la banca a mai sosit o o poprire pentru o amenda ... (vezi toată discuția)