avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu banca

am cont la o banca si in urma divortului, fosta sotie ( care nu are nici o treaba cu conturile mele ) a intrat in posesia anumitor extrase de cont atit ale mele personale cit si a societatii pe care o administrez. pe linga faptul ca inchid contul ce actiuni mai pot inainta impotriva bancii?

multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 12:36, 4 Decembrie 2013
Buna ziua,

exista posibilitati legale pentru a obtine aceste informatii - in procesele penale, in executarile silite sau in litigiile civile, instantele, executorii, organele de cercetare sau uneori, chiar partea, poate cere si obtine aceste informatii daca au un interes legitim.
In orice alte conditii banca nu ar trebui sa dea aceste informatii. Daca fosta sotie le-a obtinut in mod nelegal puteti cere socoteala bancii iar aceasta va trebui sa acopere prejudiciul pe care l-ati suferit.

Costi Boncu
eu am cerut explicatii bancii si din septembrie nu am primit nici un raspuns oficial
cum trebuie sa procedez pentru recuperarea prejudiciului suferit
multumesc
Buna ziua,

pasul urmator este sa le trimiteti o notificare prin intermediul unei firme de avocati.
Cei care va vor asista vor sti cum sa puna problema iar banca va trebui sa gaseasca o solutie si sa-si argumenteze pozitia avuta. In cazul in care nu vor da curs solicitarii sau explicatiile lor dovedesc faptul ca au procedat nelegal, ii puteti chema in judecata. Ar fi bine sa puteti dovedi un prejudiciu - fie o pierdere baneasca fie un prejudiciu de imagine. In caz contrar riscati sa puneti pe rol un proces care sa nu aiba finalitatea dorita.

Costi Boncu
Aveti grija ce firma de avocati contactati. Un avocat competent va spune ca banca este obligata sa furnizeze informatiile respective sotiei in cazul in care aceasta dovedeste ca are deschis un proces de partaj cu sotul titlular de cont. ;)

Ceilalti 9 avocati din 10, va vor cere bani inainte si vor da din umeri dupa ce veti pierde un eventual proces cu banca.
:bow:

Lasand gluma deoparte, trebuie sa stiti ca OUG 99/2006, art. 113 lit d spune ca :
"Art. 113. - (1) Obligaţia de păstrare a secretului profesional în domeniul bancar nu poate fi opusă unei autorităţi competente în exercitarea atribuţiilor sale de supraveghere la nivel individual sau, după caz,: (...)
d) la solicitarea scrisă a soţului titularului de cont, atunci când face dovada că a introdus în instanţa o cerere de împărţire a bunurilor comune, sau la solicitarea instanţei; "

Ultima modificare: Miercuri, 4 Decembrie 2013
ContSters214341, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale de la o banca nicu2016 nicu2016 buna seara!vreau sa va intreb daca pot sa actionez o banca in judecata in urma unui proces castigat pe clauze abuzive si marire nejustificata de dobanda.am ... (vezi toată discuția)
Se poate sti ce tarif /experti va trebui platit ? se poate afla care sunt tarifele de expertize ? - pentru a se cere bani la bugetul /2018 ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Intr-un proces care se judeca la Judecatorie s-a pus problema efectuarii unor expertize a unor bunuri culturale. Este vorba de o ... (vezi toată discuția)
Banii de nunta partaj andreiionel andreiionel Am avut in anii de casnicie atat o nunta cat si botez. parintii mei au contribuit cu o suma de bani de fapt jumatate din suma. stiu ca ... (vezi toată discuția)