avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Am luat un imprumut ipotecar pt altcineva!
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Am luat un imprumut ipotecar pt altcineva!

Va rog sa ma ajutati! Am luat de la o banca un imprumut de nevoi personale cu ipoteca pentru o alta persoana care nu avea nici un venit legal la acea data si, nici in momentul de fata.Persoana in cauza refuza sa mai plateasca ratele.Este vorba de 30.000 euro si ipoteca este pe numele acelei persoane.Eu sunt salariat,cum asi putea sa evit proprirea pe salariu si banca sa-i execute ipoteca,deoarece nu vreau sa platesc in locul altei persoane 25 de ani.Ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 01:48, 5 Aprilie 2009
In ce baza ati dat banii acelei persoane? Nu ati facut nici un act....un inscris?
Totusi, e vorba de o suma destul de mare.....inseamna ca aveti incredere in aceea persoana. Daca aveti un inscris....actionati aceea persoana in judecata.
In prima etapa vi se va popri salariul, din pacate. Incercati sa explicati situatia executorului bancar, impreuna cu garantul-ipotecar, care este adevaratul imprumutat. Din nefericire fata de banca sunteti obligat dvs., si chiar dupa ce se executa garantia imobiliara, puteti fi urmarit pentru eventuala diferenta. De aceea consider ca macar acum, in al doisprezecelea ceas, trebuie sa insistati ca adevaratul imprumutat sa dea macar o declaratie notariala in care sa recunoasca faptul ca banii au fost imprumutati pentru el si primiti de el, si sa se oblige sa va plateasca ratele.
Altfel, trebuie sa aveti in vedere ca in acest moment, conform actelor incheiate este doar garant-ipotecar, si dupa executarea silita a garantiei lui are drept de regres impotriva dvs., pentru suma pentru care a fost executat silit! Macar pentru a evita acest lucru e bine sa obtineti recunoasterea sa cu privire la primirea banilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in regres sau og5/2001 zallyna zallyna Sunt girant ipotecar in cadrul unui contract de imprumut. Deoarece titularul nu si-a mai achitat datoriile, de doi ani platesc eu ratele acestuia, pentru a ... (vezi toată discuția)
Ma pot executa silit pe o casa ipotecata deja? melania_30 melania_30 Buna seara, debitul meu restant pentru un credit de nevoi personale negarantat este acum de la 35000ron la 65000rom.Firma de recuperari creante mi-a trimis o ... (vezi toată discuția)
Executare silita Alina_Pislariu Alina_Pislariu Buna ziua , in anul 2008 am facut un credit de 55.000 euro cu 2 garanti ipotecari care intamplator ocupa o functie de condecere intr-o institutie de stat si cu ... (vezi toată discuția)