desi in actiune s-a solicitat divort din culpa exclusiva a uneia din parti instanta a hotarat desfacerea casatoriei din culpa comuna. poate fi atacata aceasta hotarare prin recurs? daca da, ar avea sanse sa se schimbe 'verdictul' primei instante?
in practica instantelor, in ziua de azi vad ca nu mai exista notiunea de a respinge actiunea de divort.
judecatorii chiar isi dau seama ca sotii vor sa divorteze si nu mai pun intrebari suplimentare.
de exemplu la judecatoria sector 1, saptamana trecuta, am avut un divort si am fost obligata sa asist la vreo alte 15 divorturi inaintea mea.
dna. judecator deosebit de amabila, in cazurile cu incredintare minori nu a dispus ancheta sociala ca sa nu mai amane si in majoritatea cazurilor a audiat un martor. toti martorii au depus aceeasi marturie cam in 80 % din cazuri:" cunosc sotii de 10 ani, la inceput s-au iubit foarte mult, dar din cauza greutatilor vietii au aparut dese conflicte...de aceea consider ca aceasta casatorie nu mai poate continua"...in spatele acestor minciuni cine stie ce batai si infidelitati zac...
pacat ca un divort a ajuns sa se termine atat de repede....poate daca legea ar prevede un termen de 4 luni in care sotii sa se gandeasca inainte de divort si sa fie si obligati cumva sa consulte un psiholog pe probleme de familie, cu siguranta nu ar mai fi atatea divorturi...
ca raspuns pt. utilizator: DA, in procesul de divort singura finalitate este divortul...daca sotii nu se impaca pana sa ramana hotararea de divort definitiva si irevocabila.