avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere mostenire

Buna ziua! As dori sa aflu cateva informatii privind dezbaterea unei mosteniri din partea tatalui. Acesta a murit in 2008, dar succesiunea din partea parintilor sai nu a fost efectuata la momentul respectiv, astfel ca este vorba de o casa de locuit si terenul aferent si alte terenuri situate in diferite zone. La notar nu se poate efectua succesiunea intrucat fratii tatalui meu nu s-au stabilit de comun acord. Pana la decesul tatalui meu, acesta impreuna cu cei trei frati ai sai si-au stabilit de comun acord delimitarea proprietatii, astfel ca locuinta in cauza (casa pe pamant si terenul aferent acesteia) au ramas in grija tatalui meu, ceilalti frati intelegandu-se sa administreze terenurile respective. Intrucat am inteles ca este nevoie de instanta de judecata pentru a solutiona cauza, v-as ruga sa binevoiti a ma indruma in acest sens. Mentionez ca pentru casa batraneasca in cauza dar si pentru celelalte terenuri nu detin documente de proprietate, iar impozitul aferent nu a mai fost achitat din 2008, iar pana la acea data tatal meu fiind cel care a achitat impozitul aferent locuintei si a terenului pe care e situata aceasta. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Violet99 , utilizator 12:18, 12 Decembrie 2013
mai intai dezbateti succesiunea dupa tatal dumneavostra. dupa care, chiar daca fratii tatalui nu se inteleg incepeti procedura succesorala pentru buni in instanta.

daca de pe urma tatalui nu sunt bunuri in masa succesorala, prin dezbaterea mostenirii obtineti un certificat de calitate de mostenitor, astfel incat sa puteti intra in drepturile tatalui dumneavoastra.
Multumesc pentru raspuns. As mai avea o rugaminte: certificatul de mostenitor de unde il obtin?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere succesiune eu12 eu12 in urma decesului mamei mele (care a fost mostenitoarea sotului ei) a tuturor terenurilor+bunuri, noi urmasii (frati vitregi +drepti) in mod normal trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Mostenire bunuri de la bunic Raimonda Raimonda Va prezint urmatoarea situatie: -casa construita de parintii mei in 1960,dar pe numele bunicului -taxele casei platite de parintii mei -exista ... (vezi toată discuția)
Cum se poate proceda pentru pentru a nu plăti în plus la o succesiune? M.I.C. M.I.C. Soția mea este unic moștenitor al tatălui ei, care a fost ultimul decedat dintre părinții săi. Moștenește mai multe bunuri, printre care și câteva ... (vezi toată discuția)