avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Care sunt conditiile exportarii unui automobil ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Care sunt conditiile exportarii unui automobil (radiere autoturism)?


Inteleg ca pentru exportul unui autoturism sau a unei motociclete se urmeaza procedura de radiere a vehiculului., radiere care trebuie facuta de catre vanzator (proprietar).

Ce se intampla daca vanzatorul nu radiaza vehiculul?
Cumparatorul care este cetatean strain (vehiculul parasind teritorul Romaniei) va avea probleme la inmatricularea in tara in care se va exporta?

Daca vehiculul nu are numere de inmatriculare?
(pentru ca am inteles ca trebuie sa fie predate placutele de inmatriculare).

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:50, 4 Decembrie 2013
Daca vanzatorul nu radiaza auto de pe rolul sau fiscal,pe cale de consecinta autoritatea fiscala va continua sa calculeze si sa impuna obligatia achitarii impozit auto anual
Cumparatorul are obligatia sa respecte normele in vigoare care opereaza pe teritoriul tarii unde doreste sa inmatriculeze auto

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism romanesc inmatriculat in alt stat membru ue sandro sandro Sunt rezident in Germania, iar ieri am inmatriculat autoturismul personal aici pentru ca am depasit perioada de sedere de 185 de zile. La serviciul de ... (vezi toată discuția)
Cum se poate radia un autovehicul vandut la care nu se mai gaseste posesorul ? Pilu Pilu Buna ziua. As avea o rugaminte, daca ma poate ajuta cineva: O cunostinta de-a mea, in urma cu vre-o 5 ani a vandut un autoturism unei persoane, careia i-a dat ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism la politie corad corad Buna ziua, dupa cum spune si titlul, vreau sa vand un autoturism, cunosc procedura de radiere la administratia fiscala, dar legea este atat de vaga cu privire ... (vezi toată discuția)