avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Solicitare copie dupa statele de plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Solicitare copie dupa statele de plata

Buna ziua,
Am o nelamurile si va rog sa ma ajutati cu un raspus. Un fost angajat in Romania solicita o adeverinta privind vechimea in munca si stagiul de cotizare pentru calcularea pensiei in Germania. I se elibereaza o adeverinta de la firma din Romania unde a lucrat, dar aceasta adeverinta a fost gresita,in sensul ca in mai multe luni din perioada in care a lucrat ii apar fie mai putine zile lucrate decat cele lucratoare din luna fara explicatii ( concediu, nemotivat...), fie zile lucratoare cu zecimale etc. Casa de pensii din Germania solicita fostului angajat refacerea adeverintei respective + copii dupa statele de plata din cateva luni, autoritatile indoindu-se de autenticitatea adeverintei. Firma din Romania refuza eliberarea unor copii dupa statele de plata ( copii in care sa apara doar persoana respectiva nu si alti angajati).Exista un articol de lege prin care se interzice eliberarea copiilor dupa statele de plata ? Multumumesc
Cel mai recent răspuns: lucia horhoiu , utilizator 09:20, 5 Decembrie 2013
Angajatorul poate invoca in sprijinul refuzului sau faptul ca ,salariul este confidenţial. Angajatorul având obligaţia de a lua măsurile necesare pentru asigurarea confidenţialităţii.

Despre ce perioada este vorba?
Este vorba despre anii 1968-1984 si se solicita doar documentele justificative pentru 3 luni din aceasta perioada .Cum nu mai exista pontaje si nici fluturasi din acea perioada , ce document se poate totusi elibera care sa confirme autenticitatea adeverintei respective.( Mentionez ca a fost eliberata si refacuta de 2 ori si de 2 ori a fost respinsa pentru constatatea unor erori in completare) Multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta venituri brute Vali Constantinescu Vali Constantinescu Institutia in care am lucrat 42 de ani nu-mi elibereaza o adeverinta cu VENITURILE BRUTE, adeverinta de care am nevoie. Nici ITM nu a fost convinsa prin ... (vezi toată discuția)
Fostul angajator refuzã emiterea unei adeverinte cu salariile brute OlDumitra OlDumitra Am fost pensionat la limita de varsta. Pensionarea mea a fost cam precipitata si dorita foarte mult de directorul intreprinderii intrucat l-am crititcat ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime in munca vanatorul vanatorul Buna ziua, Am o problema la eliberarea unei adeverinte privind vechimea in munca. Persoana care imi solicita adeverinta a depus alaturi de cerere si o copie ... (vezi toată discuția)