avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune!

Buna ziua! Dragi colegi am urmatoarea speta : In anul 1956 se vinde un imobil cu o chitanta de mana , cumparatorul isi deschide rol fiscal cu acea chitanta si pana in ziua de azi figureaza pe rol.Bineanteles ca acum cumparatorul doreste sa isi clarifice situatia si respectiv sa isi faca acte de proprietate.Din punctul meu de vedere cam singura varianta ar fi "uzucapiunea" dar exista o problema #-o din chitanta de mana nu reiese vanzatorul , mai bine spus numele este indescifrabil si nimeni nu isi mai aminteste numele acestuia.Am scos istoric de rol dar inafara de clientul meu care are rolul deschis cu chitanta de care am facut vorbire mai sus , nu figureaza nimeni.Ce este de facut pt. ca nu pot face actiunea fara parat iar in cazul hot. care tine loc de ctr. de v-c ma lovesc de aceeasi problema "paratul" .....??????????:stunned:
Cel mai recent răspuns: Elena Iorga , Avocat 13:35, 5 Aprilie 2009
Din cate stiu pentru invocarea uzucapiunii nu este necesara identitatea paratului...
Pentru uzucapiunea de 30 de ani nu ai nevoie de just titlu ci doar sa dovedesti ca ai stapnit netulburat siu sub nume de proprietar imobilul.
Uzucapiunea de 30 ani sau de lunga durata (longissimi temporis), in favoarea posesorului bunului care poate prescrie prin 30 de ani, fara a fi obligat a produce vreun titlu si fara a i se opune reaua credinta.
= conditii: a) sa posede bunul in tot timpul prevazut de lege, adica 30 de ani
b) posesia sa fie utila, adica neafectata de vreun viciu
- posesorul care invoca uzucapiunea nu trebuie sa fie de bune credinta neaparat
andreidinax a scris:
Din cate stiu pentru invocarea uzucapiunii nu este necesara identitatea paratului...

Pai daca face actiune in constatarea uzucaparii cu cine se judeca, nu cu fostul proprietar? E drept ca nu e nevoie de just titlu sau buna credinta, dar e nevoie totusi sa dovedeasca posesia, deci ca a avut un motiv real sa nu detina precar - iar chitanta aceea cred ca e suficienta in acest sens. Totusi nu vad cum se poate judeca cererea fara identificarea fostului proprietar.
va puteti judeca in contradictoriu cu Primaria Mun .... prin Primar, in situatia in care nu cunoasteti fostul proprietar, mostenitorii acestuia, primaria in cazul dvs trebuie sa va sustina prin intampinare - sa precizeze ca sunt de acord cu actiunea
o sa trebuiasca sa achitati taxa de timbru la valoarea
av Iorga

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune holiday holiday Parintii au cumparat cu chitanta de mana in 1956 un teren pe care ulterior au construit o casa. Dupa decesul parintilor eu si fratele meu (singurii ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune leusan leusan Poate invoca unul dintre mostenitori uzucapiunea (locuieste acolo de de 25 de ani de la decesu lmamei sale) atata timp cat mostenirea dupa defuncta nu a fost ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune lilicrin lilicrin Situatia este cam incurcata primaria a amenintat vecini nostri care detin un teren in spatele casei ca le ia terenul daca nu isi fac actele pe el. Oamenii ... (vezi toată discuția)