avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu o firma de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu o firma de recuperare

Buna ziua, am o problema cu o firma de recuperare care ma hartuieste de un an.
Am locuit in Bucuresti si am avut contract pentru TV si Internet la o firma de care se ocupa cu asa ceva. Mutandu-ma din Bucuresti in Bistrita inainte de terminarea perioadei contractuala, i-am intrebat telefonic daca se poate sa imi mute contractul in acest oras si nu au stiu sa imi spuna daca au retea in tot orasul. Dupa ce m-am mutat am caut punctul lor de lucru din Bistrita si i-am intrebat daca se poate sa imi furnizeze si aici seviciile pe care le-am avut in Bucuresti iar ei mi-au confirmat ca nu au retea in zona in care locuiesc eu si nu pot sa imi furnizeze serviciile in aceleasi conditii, pe fibra optica (in conditiile in care alta firma au avut retea pe fibra optica in zona).
Acum dupa ce am facut cererea de reziliere a contactului si am platit doate datoriile, chiar si o luna in plus, m-am trezit ca sunt hartuit de o firma de recuperare ca imi transmit ca ma dau in judecata si sa le platesc banii restanti pntru ca am incheiat contractul de furnizare a serviciilor tv si internet mai devreme de termen.
Nu este o suma mare 65lei (plata pe inca o luna ar veni) dar l-am transmit celor de la firma de recuperare ca nu am primit nimic referitor ca trebuie sa platesc acea suma, nu s-a emis nici o factura, nimic, atunci in baza la ce sa platesc daca nu s-a emis o factura.
In contractul incheiat cu firma de furnizare a serviciilor de internet si tv scrie foarte clar ca:
- In cazul in care abonatul se muta intr-o alta locatie si daca firma nu ii poate oferii aceeleasi servicii la noua adresa neavand retea, abonatul nu trebuie sa plateasca nici o taxa de incheiere a contractului mai devreme de incheierea perioadei contractuale.

Intrebarile mele ar fi:

Unde pot sa fac o plangere pentru hartuire pe numele firmei de recuperare?
Pot face o plangere si firmei furnizoare de servicii pentru dezvaluirea datelor personale?
Ce ma sfatuiti?
Va multumesc

Ultima modificare: Joi, 5 Decembrie 2013
gabivlad, utilizator
Pentru a regla conturile cu firma de recupero credito :
prima - faci o scrisoare direct firmei respective in care explici motivele pentru care nu consideri ca esti debitor fata de ei ( sau firma de cablu) citezi din contract articolul unde spune ca :
<In cazul in care abonatul se muta intr-o alta locatie si daca firma nu ii poate oferii aceeleasi servicii la noua adresa neavand retea, abonatul nu trebuie sa plateasca nici o taxa de incheiere a contractului mai devreme de incheierea perioadei contractuale.> cerandu-le probe in acest sens ( daca au din partea firmei un mandat sau un inscris ) Mentionezi ca ai platit ceea ce trebuia platit ba chiar mai mult - anexezi chitante etc contractul si subliniezi paragraful.
iar in final avertizezi ca daca vor continuia sa mai insiste vei reclama atitudinea lor al foro competente. Trimiti scrisoarea cu ricevuta de primire.

Secondo: reclamatie la Oficiul de Protectie a consumatorului. ( asta legat de faptul ca esti deranjat de aceasta firma . Sincer daca sunt neclaritati, trebuia prima sa fii contactat in scris de catre firma respectiva, care dupa mai multe incercari nereusite de a-si recupera creantele este indreptatita sa actioneze prin agentie de recupero credito.
Dar asta dupa ce firma in scris face vari solleciti. Mentioneaza si acest aspect firmei de recuperari.

Poti face si o scrisoare firmei cu care ai incheiat contractul facand prezent faptul ca u ai platit ceea ce trebuia, mentionand paragraful din contract, si mentionand ca nu ai dat acordul de a face prezente altor societati / persoane datele tale personale, fapt pentru care iti rezervi dreptul de a-i reclama. ( dar asta dupa ce vezi bine contractul -informativa sulla privacy ce spune- poate undeva cu litere mici mici - spune ca isi rezerva dreptul de a difuza datele cu caracter poersonal in caz de neplata sg de recupero.

Pentru privacy Lg 677/2001 referitoare la prelucrarea datelor cu caracter personal, nu a fost implementata corespunzator. Legea, desi este conforma Directivei Europene 95/46/EC, nu respecta reguli referitoare la culegerea de date personale sau dezvaluirea acestora.

faci o sesizare la Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal. ( ANSPDCP)
Mai mult casigur nu vei fi nevoit sa ajungi la acest aspect dar in srisoarea pe care o faci firmei de cablu precum si companiei recupero, avertizezi in mod clar, ca o vei face.

Eu am dat indicatii generice pentru ca fara sa vad contractul ceea ce ai platit etc,.. nu pot sa fiu precisa, nu profesez in romania de aceea nu sunt sigura ca am scris corect ( ANSCPDCP) la noi se chiama ricorso al garante ( dei dati sensibili) Nu stiu in Ro care este institutia omologa. cred ca ANSPDCP dar verifica.
Am oricum certezza ca nu vei ajunge la acest pas, se vor potoli, pt ca amenzile sunt destul de sarate.

Ceea ce doresc sa mai adaug:
Mentionezi firmei cu care ai incheiat contractul - contestezi ( nu reclami) sunt nuante care fac diferenta. In obiectul scrisorii scrii: Contestatie...iar avertismentul final contesta sumele da voi pretinse...
Firma de recuperari - avertizezi ( la sfarsitul scrisorii) iar in obiect scrii: reclamatie privind sumele contestate. Este un termen f subtil dar care face diferenta.



Ultima modificare: Joi, 5 Decembrie 2013
Estudio juridico (Studio Legale), Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aviz de amplasament, se mai pot obtine? MariusDinca MariusDinca Buna ziua, Vreau sa deschid o firma prin care sa ofer servicii de telecomunicatii, internet si cablu TV, in zone rurale unde persoanele inca nu au ... (vezi toată discuția)
Expirare perioada contractuala - obligare prelungire cu 2 ani -firma tv anttonnio anttonnio Buna ziua , In vara anului 2016 mi-a expirat contractul cu firma care imi furnizeaza semnal tv +net , iar in acest moment sunt OBLIGAT de catre acestia ca ... (vezi toată discuția)
Buna seara, am urmatoarea speta: acum 5 ani am incheiat un contract ... valyionsc valyionsc Buna seara, Am urmatoarea speta: acum 5 ani am incheiat un contract pentru furnizare de servicii de internet si cablu TV cu firma Akta Telekom, contract care ... (vezi toată discuția)