avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumpararea unei parti din bunul comun
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumpararea unei parti din bunul comun

Buna ziua,as dori sa vad intreb ceva.Eu locuiesc la curte comuna.Casa e cumparata de ceva ani dar inca nu am facut actele propriu zise...am cumparat-o de la un cumnat care sta deasupra mea si cum el nu a terminat cu actele de constructie,intabulare si dezapartamentare, nu am facut nici v/c.In curte sunt niste boxe care pe vremuri erau wc, iar mai apoi au devenit niste boxe/spalatorii sa le spunem.Nu sunt pe acte la nimeni facand parte din partea comuna a curtii.Una o folosesc eu, una un vecin si mai este una care e cea mai mare si care e lipita de casa mea.Cea mare o "detine" un fost proprietar care a vandut si nu mai are casa in curtea respectiva.Cei din curte i-au dat semnatura in trecut ca poate sa o foloseasca..sau cel putin i-au zis verbal.As putea sa o cumpar de la primarie avand acordul curtii??Ma impiedica in vreun fel persoana care o detine acuma,avand in vedere ca el nu o foloseste??
Cel mai recent răspuns: gmarcel , utilizator 13:43, 5 Decembrie 2013
Daca anexa nu este inregistrata,daca dv nu detineti documente care sa ateste calitatea de proprietar,nu aveti temei legal in pretentia de a cumpara ceva care scriptic nu exista
Finalizati formalitatile legale de achizirie spatiu de locuit si ulterior desfasurati procedura legala pentru anexa
actele o sa fie finalizate anul viitor...ideea era daca pot sa il cumpar linistit...adica daca persoana in cauza poate sa se opuna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cauza sorin37 sorin37 am o casa la etaj tip mansarda deasupra cumnatului meu ,cu acordul lui si al soacrei care a zis ca dupa terminarea constructiei imi face actele necesare ... (vezi toată discuția)
Boxa apartament Andreic22 Andreic22 Urmeaza sa cumpar o locuinta in bloc vechi. Proprietarul imi spune ca are boxa pe care am si vazut-o dar acea boxa nu este intabulata si nici nu apare pe ... (vezi toată discuția)
Boxele de la parter anamariatudor anamariatudor stau la parterul unui bloc unde avem si o boxa (tot la parter) langa apartamentul nostru si o detinem de mult timp. vecini nostri de la parter au renutat la ... (vezi toată discuția)