avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce Masuri legale pot lua impotriva unui vecin?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce Masuri legale pot lua impotriva unui vecin?

Buna ziua,
De un an, vecinul meu de la parter inchide periodic, din subsol, apa calda de la baie. Sustine ca ii curge in casa si ca defectiunea este de undeva de sus, desi pana la etajul 5 am spart toti, iar tevile si peretii NU sunt uzi decat la el, la parter. Este o persoana foarte recalcitranta, cu care nu te poti intelege usor.Are cheia de la subsol si cand te astepti mai putin te trezesti fara apa calda (de curand inchizand si apa rece!). Daca alt vecin se duce sa o deschida, ies adevarate scantei.
Ce pot face, din punct de vedere legal, impotriva sa?
Schimbati yala de la subsol sa nu mai aiba cheie sau rezolvati problema cu apa sau faceti plangere penala la politie pt tulburare de folosinta a locuintei art 320 cp.
Varianta cu schimbatul yalei nu e buna pentru ca sparge lacatul mereu.


Ultima modificare: Joi, 5 Decembrie 2013
Adriantot, moderator
Avand in vedere riscurile,nu este de preferat ca la subsolul tehnic sa aiba acces orice persoana
Pentru buna functionare a instalatiilor parte comuna din imobilul de locuit in comun sesizati oficial presedintele de asociatie care detine autoritatea si competenta sa solutioneze astfel de situatii
Presedintele asociatiei are cunostinta de aceasta problema, fiind vecina de scara cu noi. A incercat in nenumarate randuri sa gaseasca o solutie amiabila, dar vecinul recalcitrant a incercat sa o loveasca de mai multe ori.
Presedintele e o femeie vaduva si ii este frica sa ia alte masuri.
Caut o alternativa care sa il sperie si sa il scuture putin pe acest vecin. Pana la urma vom ajunge la o plangere penala, dar asta as vrea sa fie o solutie la limita.


Ultima modificare: Joi, 5 Decembrie 2013
Adriantot, moderator
Adica tot blocul sta fara apa calda din cauza unei singure persoane ? Asa ceva nu am mai auzit, sincer.
Schimbati din nou yala de la subsol iar cand merge sa o sparga chemati imediat Politia Comunitara si faceti reclamatie pentru distrugere. Acela nu este spatiul lui personal, deci patrunderea in el constituie infractiune. Scurt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme asociatie de proprietari, vecini alibotean alibotean Buna, Avem urmatoarea problema: in subsol (beci) curge apa pe langa tevile de apa rece/calda, am chemat un instalator care a venit si a identificat problema ... (vezi toată discuția)
Furt contoare radet subsol elenazan elenazan Ieri au disparut contoarele RADET de la subsol . Un profesionist ne-a lucrat .Avem inregistrari video cu hotul , a oprit apa calda si caldura in bloc . S-a mai ... (vezi toată discuția)
Cum poate fi dobandit accesul? clara24 clara24 Buna ziua. Dupa cum stiti la parterul fiecarei scari de bloc exista niste spatii comune (spalator, uscator etc). Tot dupa cum stiti pe fiecare scara sunt tot ... (vezi toată discuția)