Buna ziua,
Confirmarile de sold pentru inventarierea anuala cand se trimit clientilor? pot trimite acum pentru 31.12.2013? dar daca intre timp platesc? sau sa trimit in prima zi de dupa 31.12.2013?
Puteti trimite de acum, cu soldul la 31-12-2013, dar nu completati suma, cu rugamintea sa va trimita inapoi confirmarile completate, la data respectiva. Se practica si asa, in cazul in care nu vreti sa va aglomerati in perioada respectiva, si mai ales la partenerii care v-au mai confirmat si in trecut...ca unii mai uita sa le trimita inapoi...
In opinia mea ar fi mai bine sa trimiteti dupa 31.12.2013 din considerente practice, in sensul ca este posibil ca transmise de pe acum, confirmarile respective sa nu se intoarca niciodata din cauza ca vor fi uitate.
Este bine ca acestea sa fie obtinute cat mai departe de 31.12.2013, insa pana in data depunerii situatiilor financiare, datorita aspectului de provizorat al inchiderii anului 2012 pana la aceasta data. Spun aceasta deoarece este posibil ca un sold confirmat in ianuarie sa difere februrie(o factura, incasare, plata neinregistrata,etc)
Soldul confirmat in ianuarie sau februarie, va fi tot soldul aferent situatiei la 31-12-2013.
Asa cum spuneam si mai sus, se mai practica si trimiterea lor preventiv, un exemplu ar fi Rcs-Rds care deja mi-au trimis confirmare de sold, la una din firme...
da si eu am primit de la RDS si ei au lasat spatiu liber la sold. Eu doar atata am vrut sa stiu practic cum este mai corect sa nu se lege nimeni (garda) ca le-am trimis prea repede sau prea tarziu. Anul trecut le-am trimis in prima zi lucratoare din ianuarie dar nu stiu daca am procedat corect. La fel si cu extrasele de la banca in 31 dec. nimeni nu va merge la banca sa scoata extrasele, raman tot la inceputul anului urmator ( cu stampila bancii din ianuarie).
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Confirmare sold
*ivonne*
buna ziua, stiu ca este cam tarziu insa va rog sa ma ajutati in ceea ce priveste inventarierea patrimoniului.
am inventariat toate bunurile.....insa acum am ... (vezi toată discuția)