avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca

cum pot sa aflu decizia de incetare CIM si nota de lichidare?si cum mai pot sa aflu daca contractul in care sunt in proba de lucru imi este bagat din prima zi?sau dupa ce am implinit o luna?
va intreb pentru ca eu mam angajat la o firma de componente electrice si am inceput in data de 04.11.2013 si contractul lam semnat in data de 08.11.2013 si la firma aceasta lucram 9 ore
si ii foarte frig inauntru un sectie si acuma luni ma sunat de la o alta firma care ii mult mai ok din toate punctele de vedere ca o sa lucru ca CTC si eu nu am zis ca lucru din frica sa
nu ma respinga si azi mia zis ca trebuie sa aduc hartie de la ultimul loc de munca ca am incetat CIM si nota de lichidare;deci urmatoarea mea intrebare ii ca pot sa i duc de la ultimul loc
de munca de la care mam dus pe maternitate?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:55, 5 Decembrie 2013
1. Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;

b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

2. Nota de lichidare va puteti lipsi de ea, intrucat este un document care nu are la baza vreun act normativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim si neplata salarii utilizator32 utilizator32 Buna ziua, Am fost angajata la o firma, de curand a incetat CIM cu acordul partilor dar nu mi-am primit salariul pe ultimele luni. La incetarea CIM-ului am ... (vezi toată discuția)
Termen de predare adev. vechime la incetare cim violeta54 violeta54 Buna ziua Ce termen de predare am ptr. decizia de incetare , adeverinta vechie si Nota lichidare la incetarea unui contract de munca Un salariat care ... (vezi toată discuția)
Eliberare documente dupa plecarea din companie teddycarebears teddycarebears Salutare, Din pacate ma numar printre cei carora patronii le fac probleme dupa incetarea contractului de munca. A trecut aproape o luna de cand am plecat ... (vezi toată discuția)