Daca ma puteti ajuta cu o nelamurire..am cumparat un apartament...si la notar ne-a pus sa semnam doar original..iar duplicatul este semnat doar de notar...asa este procedura?
Actele autentice notariale se intocmesc intr-un singur exemplar original, partile primesc doar duplicate sau copii legalizate conform legii nr. 77/2012
In august 2013, a trebuit sa prezint la judecator o declaratie pe proprie raspundere precum ca "inscrisurile din dosar sunt conforme cu originalele...", declaratie autentificata la notariat.
Am semnat la nota un exemplar care a ramas acolo si mi-a dat 3 exemplare semnate doar de notar. Am vrut sa le semnez in fata notarului dar m-a oprit spunandu-mi ca s-a schimbat legislatia, ca acestea sunt duplicate... si ca le semneaza doar notarul.
Ajunga a doua zi in fata judecatorului care-mi spune ca nu am semnat.... Incerc sa-i explic judecatorului, dar nu si nu... ca nu-i valabil fara semnatura mea... Am un moment de inspiratie, ma apropii si-l rog sa-mi permita sa-l semnez in fata judecatorului.
- Bine, semnati aici ca sa nu va mai trimit iar la notar, zice ingaduitor magistratul.
Se pare ca nu toti au aflat de modificarea procedurii de autentificare notariala.