avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Notari - semnarea contractelor de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Notari - semnarea contractelor de vanzare cumparare

Daca ma puteti ajuta cu o nelamurire..am cumparat un apartament...si la notar ne-a pus sa semnam doar original..iar duplicatul este semnat doar de notar...asa este procedura?

Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:15, 5 Decembrie 2013
Actele autentice notariale se intocmesc intr-un singur exemplar original, partile primesc doar duplicate sau copii legalizate conform legii nr. 77/2012

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
In august 2013, a trebuit sa prezint la judecator o declaratie pe proprie raspundere precum ca "inscrisurile din dosar sunt conforme cu originalele...", declaratie autentificata la notariat.
Am semnat la nota un exemplar care a ramas acolo si mi-a dat 3 exemplare semnate doar de notar. Am vrut sa le semnez in fata notarului dar m-a oprit spunandu-mi ca s-a schimbat legislatia, ca acestea sunt duplicate... si ca le semneaza doar notarul.
Ajunga a doua zi in fata judecatorului care-mi spune ca nu am semnat.... Incerc sa-i explic judecatorului, dar nu si nu... ca nu-i valabil fara semnatura mea... Am un moment de inspiratie, ma apropii si-l rog sa-mi permita sa-l semnez in fata judecatorului.
- Bine, semnati aici ca sa nu va mai trimit iar la notar, zice ingaduitor magistratul.

Se pare ca nu toti au aflat de modificarea procedurii de autentificare notariala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare BALOSINRODICA BALOSINRODICA Buna ziua, va rog sa ma ajutati in problema mea cu care ma confrunt. Vreau sa cumpar un teren, am fost la notar pentru incheierea contractului de vanzare ... (vezi toată discuția)
Obtinerea unui nou contract de vanzare-cumparare pe apartament larissalore larissalore Buna ziua Am pierdut contractul de vanzare-cumparare a apartamentului in original. Care este procedura de obtinere a unui nou contract pe ... (vezi toată discuția)
Duplicat contract de v_c laura1016 laura1016 Am urmatoarea nelamurire privind procedura actuala de V_C , cu retinere la notar a actului original si elaborare catre contractanti a unor duplicate ; ... (vezi toată discuția)