avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Medierea intr-un conflict
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Medierea intr-un conflict

Am o nelamurire, vreau sa dau in judecata vecinul din cauza apei de ploaie care cade la mine in curte si zapada de pe casa lui bu are jgeaburi pentru scurgerea apei.Am fost la Politie si vecinul a zis ca la anul in primavara o sa rezolve situatia deci sa mai stau ca ,,prostul,, inca cateva luni pana la anul in primavara,de ce nu rezolva acum?nu cand vrea el ,cade destula zapada la mine de ce sa mai suport cateva luni?Dupa noul Cod Civil am inteles ca e obligatorie medierea. el daca nu vrea sa vina la mediere instanta poate sa tina cont de asta? Si cat m-ar costa toata aceasta poveste?Politia a zis ca nu poate sa-l amendeze! MULTUMESC!
Daca nu vine la mediere nu mai platiti medierea.

Puteti deschide proces dupa aceea.
Medierea va poate ajuta ca sa mediati conflictul intrucat un proces nu va ajuta decat in ceea ce priveste transarea litigiului...dar...oricum nu va veti intelege nici in viitor...
Domnule torr10,
Daca nu va intelegeti ca intre vecini, apelati la mediere.
Daca nu se prezinta sau refuza medierea, nu prea aveti ce face, pentru ca dv. aveti o urgenta, iar instanta nu este procedura ideala pt. urgente. Daca intentati un proces, cine stie peste cat amar de vreme veti avea primul termen...posibil dupa iesirea din iarna (doar primul termen - tineti cont !). Puteti deschide o actiune in instanta, daca scopul dv. este strict doar sa primiti despagubiri si sa rezolvati problema respectiva, fie si peste ani de zile, cat ar dura un proces.
I-ati spus vecinului ca vreti sa-l dati in judecata si sa-i cereti daune? Poate totusi un proces nu este exact ceea ce si-ar dori in viata si ati avea sanse sa inteleaga si sa coopereze...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Streasina peste gardul meu torr10 torr10 Daca apa de ploaie si zapada topita cad la mine in curte vecinul poate fi amendat? In baza carei legi? Multumesc! (vezi toată discuția)
Gard deteriorat bancatul bancatul Daca vecinul nu are streasina pt ploaie si uluc pt apa de ploaie si nici parazapezi pt zapada ce pot sa fac? Politia a spus ca nu-i poate face nimic sa-l dau ... (vezi toată discuția)
Cale corecta sau benefica pentru stingere litigii de munca.arbitraj,mediere sau direct instanta? leonora leonora Buna ziua. Ce metoda este mai sigura pentru rezolvarea litigiilor de munca?Din cate am inteles din surse TV,se poate apela si la arbitraj sau mediere insa nu ... (vezi toată discuția)