avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediere dupa intrerupere concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediere dupa intrerupere concediu crestere copil

Buna ziua, am nascut pe 17.05.2012, si am optat initial pt concediu crestere copil de 1 an (pt ca ar fi tb sa ma intorc dupa cateva luni la munca asa cum am agreeat cu angajatorul).Pana la sfarsitul anului 2012, au aparut probleme financiare la societatea la care lucram, si am ales sa raman in cresterea copilului pana implineste 1 an( 17.05.2013). Numai ca nici la acel moment problemele financiare nu s-au rezolvat si tot de comun accord cu ei, am prelungit concediul de crestere copil pana la 2 ani, in fara plata conform legislatiei in vigoare, sperand ca in cateva luni problemele se rezolva si ma pot intoarce. In acest moment stiu aproape sigur ca nu mai au nevoie de mine la societate ( au impartit tot ceea ce tineau de postul meu intre cei care au mai ramas). As vrea ca de comun accord cu ei sa inchei socotelile cu societatea inainte de expirarea termenului de 17.05.2014( cand ar tb sa ma reintorc). Doresc sa intru in somaj cat mai repede, dar pt acest lucru ar tb sa ma reintorc( la solicitarea mea sau a societatii?????) inainte de termen , societatea sa imi desfiinteze postul si sa ma concedieze ( cu preaviz de 20 zile lucratoare ),ca astfel sa pot beneficia de somaj pana imi voi gasi un alt loc de munca. Va rog sa imi spuneti daca demersul meu este in regula .
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: beca , utilizator 15:35, 6 Decembrie 2013
Indiferent cum va reluati activitatea veti putea beneficia de indemnizatie de somaj daca va concediaza asa cum ati spus dvs.
Va multumesc pentru raspuns. Aveam nevoie de confirmarea dvs. ca nu este o problema sa procedam astfel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil Andreeablajan Andreeablajan Salutari... Va rog sa ma ajutati cu o informatie...sunt in Co crestere copil de pana la un an...am fost anuntata ca la locul meu de munca actual se concediaza ... (vezi toată discuția)
Calcul somaj dupa ccc beca beca Buna dimineata Imi puteti spune ce perioade vor fi luate in calcul pt acordarea somajului pentru urmatoarea situatie: am prelungit concediul de cresterea ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate biancaclaudia biancaclaudia In data de 17 iulie 2011 imi expira concediul de crestere copil prin urmare ar trebui sa ma reintorc la servici. Va rog sa ma ajutati cu un raspus deoarece cei ... (vezi toată discuția)