avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare cim

Buna ziua,
Sunt angajata din 24 septembrie 2013, cu CIM pe perioada nedeterminata, dar cu perioada de proba de 3 luni. Doresc sa inchei contractul dupa aceasta perioada, deoarece nu sunt multumita de renegocierea salariului.
Care este calea legala? Cand trebuie sa depun cererea de incetare a cim si in baza carui articol sa specific?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:58, 6 Decembrie 2013
1. Din Codul muncii:

Art. 31
(1) Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la incheierea contractului individual de munca se poate stabili o perioada de proba de cel mult 90 de zile calendaristice pentru functiile de executie si de cel mult 120 de zile calendaristice pentru functiile de conducere.

(2) Verificarea aptitudinilor profesionale la incadrarea persoanelor cu handicap se realizeaza exclusiv prin modalitatea perioadei de proba de maximum 30 de zile calendaristice.

(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

(4) Pe durata perioadei de proba salariatul beneficiaza de toate drepturile si are toate obligatiile prevazute in legislatia muncii, in contractul colectiv de munca aplicabil, in regulamentul intern, precum si in contractul individual de munca.
...

2. Asadar nu trebuie sa facti nici o cerere ci numai o notificare scrisa prin care anuntati pe angajator ca incetati contractul individual d emunca (CIM) cu data de...
Daca angajarea s-a facut din 24 septembrie , notificarea se va putea face pana cel mai tarziu data de 24.12.2013.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lncetare cim in perioada de proba marapintilie marapintilie Buna ziua, Cum poate inceta un cim in perioada de proba, in conditii legale si care sunt art. din codul muncii cu care inceteaza cim-ul? Si daca inceteaza ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, daca am un cim pe perioada nedetermianta, dar care ... Celechi Celechi Buna ziua, Intrebare pentru crestere copil pentru tata Daca am un CIM pe perioada nedetermianta, dar care are clauza de 6 luni pentru perioada de proba, eu ... (vezi toată discuția)
Vreau sa imi incetez contractul de munca si nu stiu cum? alexandru90 alexandru90 Salutare !! Sunt nou pe forum si am o problema la locul de munca. Eu vreau sa mi incetez contractul individual de munca dupa 20 de zile. In clauze am ca ... (vezi toată discuția)