avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua.
Desi am fost citata pentru a ma prezenta la sedinta de informare in legatura cu divortul inaintat de sotul meu, nu am participat la aceasta sedinta pentru ca eu nu vreau sa divortez. Acum am primit acasa niste hartii si nu stiu ce trebuie sa fac in continuare. Precizez ca din casatoria noastra a rezultat un copil minor pe care sotul meu doreste sa ramana pentru crestere si educare la mine.
Va rog sa imi spuneti ce trebuie sa fac.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:53, 6 Decembrie 2013
pai ce vreti sa faceti ?
Ce scrie in hartiile alea ?
trebuie sa depuneti intampinare- raspunsul dvs la cererea lui.
Copilul nu va ramane la dvs pt crestere si educare, amandoi parintii il vor creste si educa Locuinta copilului va fi la dvs, ambii parinti vor exercita autoritatea parinteasca.
Ultima modificare: Vineri, 6 Decembrie 2013
gi-jane2, moderator
Buna ziua,

Din cele relatate de dvs nu se poate deduce ce s-a intamplat in cadrul procesului si la ce se refera inscrisurile pe care le-ati primit.
Cred ca cel mai bine ar fi sa va prezentati la un avocat si sa solicitati o consultatie juridica, mai ales in situatia in care nu doriti sa divortati. In masura in care nu formulati apararile si probele necesare, exista sanse ca instanta sa pronunte divortul la solicitarea sotului dvs.
Presupun ca nu a existat un proces, nu avea cand... totusi, ar fi bine sa vedeti ce e cu hartiile alea, daca sotul e de acord sa aiba copilul locuinta la dv. si, eventual, sa incheiati un acord, sa va intelegeti cumva pentru program, pensie etc.
E mai ieftin sa platiti o consultatie si poate jumatate de acord decat sa mergeti in divort pana la capat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu copii minori irina182 irina182 buna ziua , am 26 de ani si 2 copii minori ,unul de 5 ani si unul de 2 iar dupa multe neintelegeri cu sotul meu am decis sa il parasesc. mentionez ca noi ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului de catre tata geoxgeorge1983 geoxgeorge1983 Bunaziua, as dori un raspuns referitor la custodia fetitei de 3 ani, dupa divort Mama in timpul cand eram plecat la munca in strainatate a luat fetita si sa ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului catre tata e posibila? cristeasimona cristeasimona buna ziua!Am si eu o intrebare va rog! In urma unei casatorii de 6 ani, avem un copil cu varsta de 5 ani.acesta a fost crescut mai mult de parintii mei ... (vezi toată discuția)