avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proces in strainatate
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Proces in strainatate

Buna ziua.subiectul este:eu in urma cu 6 ani am luat un credit de nevoi personale din spania cu idea de a-mi deschide o afacere in Romania.Obtinand creditul m-am asociat cu un "bun amic"sa deschidem firma in Romania.problema era k el nu avea bani doar o masina.am hotarat k banii din credit sa-i platim jumate jumate,deci eu imprumutandul cu jumate.am facut un act de mana in limba spaniola specificand obligatiile lui de a-mi plati lunar o rata,iar in cazul neplatii de 3 luni consecutive va trebui sa returneze intreaga suma sau sa gireze cu autovehiculul acestuia care era contravaloarea.bine inteles k nu a mai platit si am ajuns in instantele din spania.neprezentandu-se de 3 ori dar prin avocatul lui recunoscand fata a pierdut si prin sentinta trebuia sa-mi plateasca banii puls dobanda aferenta sau cu masina.problema pare k instantele nu-l gasesc pe teritoriul spaniei si nu ii gasesc numic pe nume si stau in asteptare de atata timp.chestia este k nu il pot actiona in process penal pt k a vandut masina intre timp si tot nu mia dat banii deoarece nu sa solutionat definitiv primul proces.INTREBAREA CEA MARE,dar as dori sa fie sincer raspunsul nu doar sa ma mai plimb si pe aici cu procese si bani si degeaba.:"As pute sa fac o plangere sau un proces impotriva lui in tara pe o sentinta data In alta tara sau o promisiune ce am facut eu cu el.?"Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: matia , utilizator 11:37, 21 Decembrie 2013
Fiind o problema ce tine exclusiv de statul spaniol ar fi indicat sa va informati la un avocat spaniol.

Conform legii romane nu ati avea ce sa faceti in conditiile descrise si este posibil ca la fel sa se prezinte situatia si referitor la teritorul Spaniei.
va multumesc pt sinceritate.
Daca ati obtinut o sentinta in Spania prin care aveti de recuperat o suma de bani, sentinta poate fi recunoscuta si executata in Romania fara a va rejudeca asupra fondului ce s-a judecat deja.
Procedura se numeste "recunoasterea si executarea hotararilor judecatoresti in materie civila si comerciala" in state membre UE, fiind de competenta Tribunalului.
In acest fel puteti sa va indreptati asupra bunurilor sale din Romania.
va multumesc pentru raspuns.imi puteti spune care ar fi pasii pe care ar trebui sa-i urmez.avocatul din spania imi spune k in spania nu il gasesc in baza de date k activ pe teritoriul spaniei deci nu ii poate imputa nimic si nici nu il poate da in penal pt vanzarea unui autovehicul girat contra sumei de bani.va mulumesc inca o data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna dimineața.in urma cu ceva timp am divorțat pe teritoriul ... vicente73 vicente73 Buna dimineața.in urma cu ceva timp am divorțat pe teritoriul Spaniei (căsătoria era efectuată în România).După încheierea divorțului prin hotărâre ... (vezi toată discuția)
Executare sentinta romaneasca in spania, sechestru pe imobil in romania cuziamusia cuziamusia Impreuna cu fiul traiesc in Romania dar am deschis in Spania o actiune de executare a unei sentintei romanesti care il obliga pe fostul sot la plata unei ... (vezi toată discuția)
Ce cai de atac mai am dupa ce mi/a fost respins apelul. stefanspania stefanspania Va rog sa/mi raspundeti ce cai de atac mai am deoarece in urma deschideri unui proces de vizitare minot la instantele romane mi/a fost respinsa cerere pe ... (vezi toată discuția)