avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce cai de atac mai am dupa ce mi/a fost respins apelul.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce cai de atac mai am dupa ce mi/a fost respins apelul.

Va rog sa/mi raspundeti ce cai de atac mai am deoarece in urma deschideri unui proces de vizitare minot la instantele romane mi/a fost respinsa cerere pe procedura aolicarea regulamentului Europea ca necompetenta instantei romane . Am facut apel si la fel mi/a fost respins ca nefondat decizia este definitiva si executorie cu drept de recurs 15 zile .La cele doua procese nu s/a intrat pe fond decit pe procedura .Ma gasesc i situatia ca instanta de judecata din Spania mi/au suspendat dreptul la vizita iar instantele romane resping cererea mea cum ziceam nu este de competenta lor . In concluzie de si am cerut la ambele instante in acest momewnt nu am nici un drept de vizita Ce cai de atac am in Romania ?? in acest caz si in al doilea rind ce mai pot face in acest caz ??? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriel Stelea , Avocat 20:43, 30 Iulie 2009
Puteţi exercita recursul, dacă aveţi vreunul dintre temeiurile expres şi limitativ prevăzute de C.pr.civilă.

Nu prea cred în şansele dumneavoastră, dar ca şi cale de atac nu trebuie exclusă cea amintită de mine şi, cu siguranţă, prevăzută în dispozitivul hotărîrii din apel.
Recurs la ce instanta ???
La instanta superioara, ca grad de jurisdictie, instantei care a solutionat apelul.
Daca apelul a fost solutionat de Tribunal, instanta de recurs este Curtea de Apel.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Cererea de recurs are o forma si motive stabilite de codul de procedura civila si se depune impreuna cu copia hotararii atacate +taxa timbru si timbru judiciar la instanta care a pronuntat ultima hotarare. O veti depune la tribunal si va fi solutionata de Curtea de apel de care apartine tribunalul respectiv. Inainte sa introduceti actiunea la prima instanta ar fi trebuit sa fi consultat un avocat. Spuneti dvs. ca nu este de competenta instantelor romane, sau asa s-a motivat respingerea ? Unde domiciliaza minorul si cu cine ? Ce cetatenie are minorul, ce cetatenie are celalalt parinte ? Pe ce durata si din ce motive v-a fost suspendat dreptul la legaturi personale cu minorul ? Dreptul parintelui de a avea legaturi personale cu minorul, legaturi de familie, este recunoscut prin art. 8 al C.E.A.D.O., ca sa se restranga acest drept au existat motive solide.
Vedeti sa depuneti recursul la instanta care a pronuntat hotararea in apel.

Alte discuții în legătură

Necompetenta judecari incredintari copiilor romani in ue stefanspania stefanspania INTREBARE !!Daca un stat comunitar (contractant )respectiv (Spaniol )aplica masuri de protectie a drepturilor parintilor (mamei sau tatalui ) si a ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita bunici paterni loredanadumitrache loredanadumitrache Buna ziua, Am mare nevoie de ajutorul dvs pentru a gasi o solutie situatiei in care ma aflu. Am o relatie de 3 ani cu un cetatean spaniol din care a ... (vezi toată discuția)
Cind se aplica o hotarire judecatoreasca la care se face recurs ??? stefanspania stefanspania Va rog sa ma lamuriti privind aplicarea unei hotariri jud. de divort la care s-a facut recurs de cind incepe fectul ei juritic ?? Mai concret o ... (vezi toată discuția)