avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce cai de atac mai am dupa ce mi/a fost respins apelul.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce cai de atac mai am dupa ce mi/a fost respins apelul.

Va rog sa/mi raspundeti ce cai de atac mai am deoarece in urma deschideri unui proces de vizitare minot la instantele romane mi/a fost respinsa cerere pe procedura aolicarea regulamentului Europea ca necompetenta instantei romane . Am facut apel si la fel mi/a fost respins ca nefondat decizia este definitiva si executorie cu drept de recurs 15 zile .La cele doua procese nu s/a intrat pe fond decit pe procedura .Ma gasesc i situatia ca instanta de judecata din Spania mi/au suspendat dreptul la vizita iar instantele romane resping cererea mea cum ziceam nu este de competenta lor . In concluzie de si am cerut la ambele instante in acest momewnt nu am nici un drept de vizita Ce cai de atac am in Romania ?? in acest caz si in al doilea rind ce mai pot face in acest caz ??? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriel Stelea , Avocat 20:43, 30 Iulie 2009
Domnule Stefan, nu sunt intrutotul de acord cu dvs. Dreptul la vizita pe care il afirmati, in modul in care doriti sa fie realizat, apare ca fiind mai mult o obligare a minorului sa se deplaseze la domiciliul dvs. din Romania. Ceea ce mi se pare a nu fi in interesul minorului. Sincer, sa fie copilul meu, n-as dormi linistit stiindu-l navetist european pe calea aerului sau terestra intre Spania si Romania, pentru urmatorii ani. Sunt cateva mii de kilometri dus-intors. Nici dvs. nu puteti face naveta la Madrid saptamanal, de ce credeti ca pustiului i-ar fi usor ? In afara de stresul provocat de transport, apar si cheltuielile cu deplasarea. Fiind minor, nu este firesc sa se deplaseze singur, ar trebui sa fie insotit. Regret ca sunteti in situatia de a sta departe de copilul dvs. si nu-i puteti arata cat de mult il iubiti, insa problema vizitarii lui consider ca se poate face in interesul minorului la domiciliul acestuia, si orice impediment trebuie rezolvat in fata instantei spaniole competenta deplin. Suspendarea dreptului la vizita, pe care spuneti ca a dispus-o o instanta spaniola, mi se pare ceea ce aveti dvs. de rezolvat, dar numai pe calea procedurala recunoscuta de instantele spaniole.
Ultima modificare: Vineri, 31 Iulie 2009
Gabriel Stelea, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Necompetenta judecari incredintari copiilor romani in ue stefanspania stefanspania INTREBARE !!Daca un stat comunitar (contractant )respectiv (Spaniol )aplica masuri de protectie a drepturilor parintilor (mamei sau tatalui ) si a ... (vezi toată discuția)
Cind se aplica o hotarire judecatoreasca la care se face recurs ??? stefanspania stefanspania Va rog sa ma lamuriti privind aplicarea unei hotariri jud. de divort la care s-a facut recurs de cind incepe fectul ei juritic ?? Mai concret o ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita bunici paterni loredanadumitrache loredanadumitrache Buna ziua, Am mare nevoie de ajutorul dvs pentru a gasi o solutie situatiei in care ma aflu. Am o relatie de 3 ani cu un cetatean spaniol din care a ... (vezi toată discuția)