in urma cu cativa ani mama mea a decedat. eu sunt copil dintr-o prima casatorie, soldata cu divort, ulterior divortului mama achizitionand un apartament. dupa cativa ani s-a recasatorit si a avut inca un copil, care in prezent este minor, sub 16 ani. sotul mamei mele, care s-a mutat in apartamentul nostru, a deschis actiunea de succesiune. doresc sa intreb care sunt cotele care se mostenesc si cum pot sa protejez mostenirea mea si a surorii mele de eventuali doritori din mostenirea sotului mamei mele (mentionez ca inca isi poate reface viata). va multumesc
Copiii au 3/4 din apartament, soţul supravieţuitor 1/4.
Cît priveşte cota dobîndită de soţ, nu aveţi ce face. Abia după moartea lui vor putea fi atacate eventualele acte cu titlu gratuit prin care s-a adus atingere rezervei succesorale a surorii dumneavoastră (nu şi a dumneavoastră, care nu aveţi vocaţie succesorală în succesiunea soţului mamei).
Succesiune
GRIG2501
Intrebarea mea este in legatura cu o viitoare mostenire si anume, ma intereseaza, in conditiile pe care le voi mentiona mai jos, cum ar purea sa arate ... (vezi toată discuția)