avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

in urma cu cativa ani mama mea a decedat. eu sunt copil dintr-o prima casatorie, soldata cu divort, ulterior divortului mama achizitionand un apartament. dupa cativa ani s-a recasatorit si a avut inca un copil, care in prezent este minor, sub 16 ani. sotul mamei mele, care s-a mutat in apartamentul nostru, a deschis actiunea de succesiune. doresc sa intreb care sunt cotele care se mostenesc si cum pot sa protejez mostenirea mea si a surorii mele de eventuali doritori din mostenirea sotului mamei mele (mentionez ca inca isi poate reface viata). va multumesc
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 19:29, 6 Decembrie 2013
Copiii au 3/4 din apartament, soţul supravieţuitor 1/4.

Cît priveşte cota dobîndită de soţ, nu aveţi ce face. Abia după moartea lui vor putea fi atacate eventualele acte cu titlu gratuit prin care s-a adus atingere rezervei succesorale a surorii dumneavoastră (nu şi a dumneavoastră, care nu aveţi vocaţie succesorală în succesiunea soţului mamei).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune GRIG2501 GRIG2501 Intrebarea mea este in legatura cu o viitoare mostenire si anume, ma intereseaza, in conditiile pe care le voi mentiona mai jos, cum ar purea sa arate ... (vezi toată discuția)
Act de mostenire GABRIELDUMITRIU GABRIELDUMITRIU Buna ziua, tatal meu a murit, dupa moartea lui, mama a dezbatut mostenirea, eu sunt singurul copil! Avem act de mostenire amandoua, eu jumatate, iar mama ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu batai de cap shaquille7 shaquille7 Salut Comunitate va rog sa ma lamuriti asupra unui aspect: 1. tatal meu a divortat de mama mea si s-a recasatorit. in urma acestei casnici am rezultat doar ... (vezi toată discuția)