banca la care am cardul de salariu precum si descoperire de cont mi-a pus hold colectare pe salariul intergral datorita faptului ca am ramas in urma cu plata ratei la descoperirea de cont mai mult de 120 de zile.
Descoperirea de cont a fost trecuta ca restanta integral, suma 3300 lei pusa ca total sume retinute pe cardul de salariu. Salariul meu net este de 2300 lei, practic mi-au luat toti banii banii pe aceasta luna plus aproape jumatate pe luna viitoare.
Eu stiam ca au voie sa opreasca maxim 75% din salariu, banca in schimb a luat tot ce a gasit, este legal?
Buna ziua,
Nu au voie sa retina mai mult de 1/3 din salariu pentru o singura urmarire silita si 1/2 pentru mai mult de una ( sa existe cel putin doua dosare de executare , fiecare pentru un tutlu executoriu diferit ).
Cereti-le inapoi ce v-au luat in plus si faceti-le plangere penala, daca refuza sa vi-i restituie.
Buna ziua si multumesc de raspunsul prompt.
Poate m-am exprimat eu gresit, dar nu este vorbe de urmarire silita. Nu am dosar de executare si nici poprire pe salariu. Tot ce am primit a fost o notificare prin posta ca sunt restant suma intergrala datorita intarzierii
Apoi au pus suma 3300 lei ca suma retinuta pe card, si in momentul in care angajatorul mi-a virat salariul in cursul zilei de azi, banca a oprit tot si mi-au spus ca ii vor retrage pe toti si ca nu am ce sa fac.
Daca in cazul executarii pot retine doar 1/3, cu atat mai mult, in cazul in care nu a inceput executarea nu au cum sa retina mai mult de 1/3. Eu le-as face plangere penala si reclamatie la ANPC.
Probleme bancare
kuykpopyk
Am 2 credite neplatite si din 18.12.2013 mi s-au pus poprire executorie pe toate conturile. Am vorbit cu domnul executor si el a zis ca imi poate retine ... (vezi toată discuția)