avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Retinere salariu sau Hold Colectare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Retinere salariu sau Hold Colectare

Buna ziua,

banca la care am cardul de salariu precum si descoperire de cont mi-a pus hold colectare pe salariul intergral datorita faptului ca am ramas in urma cu plata ratei la descoperirea de cont mai mult de 120 de zile.
Descoperirea de cont a fost trecuta ca restanta integral, suma 3300 lei pusa ca total sume retinute pe cardul de salariu. Salariul meu net este de 2300 lei, practic mi-au luat toti banii banii pe aceasta luna plus aproape jumatate pe luna viitoare.

Eu stiam ca au voie sa opreasca maxim 75% din salariu, banca in schimb a luat tot ce a gasit, este legal?

Multumesc de raspuns!
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 16:38, 6 Decembrie 2013
Buna ziua,
Nu au voie sa retina mai mult de 1/3 din salariu pentru o singura urmarire silita si 1/2 pentru mai mult de una ( sa existe cel putin doua dosare de executare , fiecare pentru un tutlu executoriu diferit ).

Cereti-le inapoi ce v-au luat in plus si faceti-le plangere penala, daca refuza sa vi-i restituie.

Buna ziua si multumesc de raspunsul prompt.
Poate m-am exprimat eu gresit, dar nu este vorbe de urmarire silita. Nu am dosar de executare si nici poprire pe salariu. Tot ce am primit a fost o notificare prin posta ca sunt restant suma intergrala datorita intarzierii
Apoi au pus suma 3300 lei ca suma retinuta pe card, si in momentul in care angajatorul mi-a virat salariul in cursul zilei de azi, banca a oprit tot si mi-au spus ca ii vor retrage pe toti si ca nu am ce sa fac.
Ultima modificare: Vineri, 6 Decembrie 2013
ContSters214341, utilizator
Daca in cazul executarii pot retine doar 1/3, cu atat mai mult, in cazul in care nu a inceput executarea nu au cum sa retina mai mult de 1/3. Eu le-as face plangere penala si reclamatie la ANPC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua . va rog sa ma ajutati. am doua propriri pe contul ... Jianusimona Jianusimona Buna ziua . Va rog sa ma ajutati. Am doua propriri pe contul de salariu de la raiffeisen. Si am si intarzieri la plata ratei din luna martie . Luna aceasta ... (vezi toată discuția)
Probleme bancare kuykpopyk kuykpopyk Am 2 credite neplatite si din 18.12.2013 mi s-au pus poprire executorie pe toate conturile. Am vorbit cu domnul executor si el a zis ca imi poate retine ... (vezi toată discuția)
Executare silita prin infiintarea popririi pe contul de salariu ditfloris ditfloris buna seara! am fost instiintat de banca unde am cardul de salariu ca acesta a fost blocat in urma actiunii unui executor judecatoresc. mergand la executor am ... (vezi toată discuția)