avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcoolemie 0,46 aer expirat.....0,95 prima proba ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcoolemie 0,46 aer expirat.....0,95 prima proba biologica, o,80 adoua.....dosar penal?

salut.....am si eu o problema si nu stiu cum sa actionez.....am fost depistat si oprit,am suflat in etilotest si am avut o alcoolemie de 0,46 in aer expirat,la sange prima proba a fost de 0,95 si a doua de o,80.....care se ia in calcul?ar trebui ceruta recalcularea?cand???...inca nu mam prezentat la politie ...tot ma citeaza dar ...pana nu gasesc o portita nu ma prezint...nu am declarat nimik pana acum....ce ma sfatuiti??daca a mai fost cineva in aceias situatie ..puffulete2002@yahoo.com este adresa mea de mess....va rog ajutatima!!!
Cel mai recent răspuns: Andrei Dina , Avocat 10:56, 6 Aprilie 2009
multumesc de sfat.....stiu in mare cam ce tebui sa declar ..in fata comisiei.....la iml am spus ca am consumat alcool in intervalul 4 am si 4.50,cantitatea este de 150 de nl wiski cu energizant,eram nemancat,si in timpil bauturii mancasem o salata
oare daca atasez la dosar o adeverinta medicala precum ca ...maduceam sau ma intorceam de la spital de unde un apropiat patise ceva.....si eu a trebuit sa conduc....pentru al ajuta...oare pot sa o trec la forta majora??
Aveti grija cu aceea adeverinta....sa nu va treziti si cu o cercetare pentru fals.
Cel mai bine este sa va prezentati la politie insotit de un avocat si sa dati orice declaratie numai in prezenta acestuia. In cauza, se vorbeste despre savarsirea unei infractiuni si nu o contraventie, deci nu se va incheia proces verbal pe care il puteti contesta. Cu o aparare buna , scapati cu NUP (neinceperea urmaririi penale ) si cu o amenda administrativa.
Din pacate nu puteti invoca forta majora, cazul ipotetic expus de dvs cum ca aveti o ruda bolnava...etc. este o incercare des intalnita de a se sustrage de la raspundere a persoanelor surprinse in stare de ebrietate asadar politia si instanta mai ales nu va vor acorda o circumstanta atenuanta, replicandu-va ca exista ambulante. Oricum puteti incerca si sa sustineti ca ati consumat bauturi alcoolice intre momentul in care ati fost testat prima data si a doua oara... sau ceva de genul acesta.
Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua si autor va rog.... ContSters85287 ContSters85287 stie cineva vreo poveste buna care sa contina reteta cu alcoolul ingerat sa mi foloseasca la recalcularea alcoolemiei?la sange mia iesit 0,95 si 0,80 la a ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan messartim messartim Buna ziua.Am si eu o problema.Acum 9 luni am condus baut (100m pana acasa)si am cauzat un accident soldat cu pagube materiale(rezolvate imediat),politia a ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan, consecinte alexcris alexcris am fost oprit de politie si am fost depistat cu o concentratie de alcool de 0,47% in aerul expirat si am fost dus la INML pentru probe biologice. Inrebarea mea ... (vezi toată discuția)