avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj cu fosta sotie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj cu fosta sotie

Buna ziua! Sunt casatorita cu sotul meu de o luna si intentionam sa ne cumparam un apartament impreuna. Sotul a fost divortat in 2007, are impreuna cu fosta sotie un apartament la care nu a fost facut inca partajul. In cazul in care noi ne cumparam un imobil si ulterior fosta sotie sa deschida partajul exista riscul sa aiba drept si la casa noastra??
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 21:56, 6 Decembrie 2013
NU ,partajul se face doar asupra bunurilor obtinute in timpul casatoriei - bunui comune -dupa divs sunt bunuri proprii ale fiecaruia dintre fosti soti ....
Fosta casatorie a incetat prin divort si tot atunci a incetat si comunitatea de bunuri, prin urmare bunurile dobandite dupa data divortului nu mai pot avea caracterul de bunuri comune supuse partajului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj apartament in caz de divort nikosbab28 nikosbab28 Buna seara! As dori sa ma casatoresc momentan locuind impreuna cu prietena mea in apartamentul meu proprietate personala cumparat de parinti cu ceva timp in ... (vezi toată discuția)
Partaj mihai-teodor mihai-teodor in cazul in care am detinut o locuinta proprie obtinuta inainte de casatorie ,ulterior adica dupa casatorie, am vinduto iar cu contravaloarea ei am cumparat ... (vezi toată discuția)
Al meu, al tau si al nostru... evita68 evita68 [b]Mi se pare corect si se evita o multime de nervi ,timp si bani... Caz particular: 1. In situatia cumpararii unui imobil de catre o persoana casatorita , ... (vezi toată discuția)