avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot intra in posesia terenului cumparat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot intra in posesia terenului cumparat

buna ziua!
La inceputul lunii octombrie am cumparat un teren arabil de la o persoana care nu-l avea arendat vre unei societati, ci erra dat asa cu intelegere sa il lucreze si sa-i dea si lui ceva. Dupa achizitia terenului(prin notariat) m-am dus sa i-au terenul de la cel care i-l lucra. Terenul era semanat si cel care i-l lucreaza refuza sa mi-l dea. Mi-a zis ca o sa mi-l dea dupa ce il recolteaza adica anul viitor, ca el l-a semanat si nu are cum sa mi-l mai dea. Am vrut s-ai platesc lucrarile si sa intru in posesie dar refuza. Cei de la Primarie mi-au spus sa ma inteleg cu omul care l-a lucrat ca daca e semanat.............. ce sa-mi faca.
Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac vine primavara si eu nu pot intra in posesia terenului ca sa-l seman, nu vreau sa-l dau in arenda. L-am cumparat sa-l lucrez singur
Multumesc si astept cu nerabdare un raspuns!
Cel mai recent răspuns: sorinflorin , utilizator 07:20, 8 Decembrie 2013
Daca nu solutionati amiabil cu cel ce care utilizeaza fara forme legale terenul proprietatea dv,aveti varianta sa solicitati daune fie de la acesta,fie de la vanzator
multumesc mult!
problema se pune ca el a fost anuntat inca din luna august de vanzator ca vinde si sa nu-l mai lucreze si cu toate astea...................................
E unul dintre oamenii "puternici" din zona si nu stiu cum sa fac, daca trebuie sa merg in instanta e greu
multumsc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de arenda bcpi.in bcpi.in Este valabil un contract de arenda incheiat de mostenitorii unui teren arabil extravilan in situatia in care succesiunea nu era dezbatuta(fac precizarea ca ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract arenda deliacoseri deliacoseri Subiect: contract de arenda cu firma in faliment Buna ziua, as dori sa ma ajutati cu un sfat vizavi de rezilierea unui contract de arenda. Societatea cu care ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren arendat alexslob88 alexslob88 Buna ziua, Am cumparat un teren arabil in ianuarie 2014. Vanzatorul semnase in sept 2013 un contract de arenda pe 10 ani cu o firma locala. Drept urmare am ... (vezi toată discuția)